Dva omiška Goluba

Ante Pešić GolubIvo Pešić i Ante Pešić - dva omiška golubaSedmo izdanje planinarskog maratona Velebitski trekking 2009. - Poskok 3, održan je 20. lipnja 2009. godine sa startom ispred hotela Velebitska kraljica kod južnog portala tunela Sveti Rok i sa ciljem u Starigrad Paklenici, u Nacionalnom parku Paklenica. Nakon nedavnih uspjeha na Mosor Grebenningu, dva omiška Goluba, braća Ante i Ivo Pešić, ostvarila su iznimne rezultate i o ovom zahtjevnom avanturističkom planinarskom natjecanju održanom po okriljem Trekking lige, koje je na Velebitu organizirao klub pustolovnih sportova "Multisport" i Udruga veterana specijalne jedinice policije "ALFA" Zagreb. Osim sportsko - turističkog karaktera, ovaj projekt je ujedno i memorijalna utrka posvećena na spomen svim braniteljima koji su čuvali Hrvatsku na Velebitskoj bojišnici od 1991.-1995. godine. Naš Ante Pešić Golub i ovaj je put bio najspremniji i na cilj planinske staze duge 40 km u jakoj međunarodnoj konkurenciji od preko 200 natjecatelja stigao prvi u vremenu od 4 h i 20 min! Inače, ovogodišnja Velebitska utrka je započela u nevjerovatnim vremenskim okolnostima pri temperaturi od samo 2 stupnja, uz veliku maglu, ledenu kišu i buru. Vrlo zapaženi rezultat ostvario je i Ivo Pešić inače mlađi brat prvoplasiranog Ante Goluba Pešića s vremenom od 5:20 min. Čestitamo!! ...

VELEBITSKI TREKKING

Ante Golub Pešić najbrži na zahtjevnoj trekking utrci na Velebitu. I brat Ivo bio je odličan također

Piše:  Mirela Pekas, Mladen Banović

Treking liga je skup planinarskih utrka na području najljepših planina hrvatske: Velebita, Učke, Risnjaka, Mosora i Medvednice.

Ante Pešić Golub - pobjednik Velebitske trekking utrke 2009.
Ante Pešić Golub

Ovogodišnja Velebitska utrka posvećena je u čast svim poginulima braniteljima u Domovinskom ratu u akcijama Poskok 1 i Poskok 2 (zato nosi i naziv - Poskok 3).

Našem gorskom šampionu Anti Golubu Pešiću bila je posebna čast iznad svih ljepih hrvatskih planina osvojiti baš najzahtjevniju ljepoticu - Velebit.

Ante Pešić Golub - pobjednik Velebitske trekking utrke 2009.

Uspjeh nije slučajan, rezultat je to napornih treninga i odricanja i velike ljubavi prema planinarenju, prirodi, zdravom i sportskom životu te uzvišenim krasoticama lijepe naše - našim planinama.

Ante Pešić Golub - pobjednik Velebitske trekking utrke 2009.

Već na Mosor Grebbeningu (gdje je Ante Golub opet bio najbrži), a i na prijašnjim trekking utrkama, mladi omišani su pokazali da su spremni za značajne rezultate u ovom zahtjevnom avanturističkom sportu koji u ovim našim krajevima obiluje ljepotama prirode i adrenalinskim izazovima, ali koji je i prepun opasnosti.


Ante Pešić Golub - pobjednik Velebitske trekking utrke 2009.

Ante i Ivo Pešić Golub
Ante i Ivo Pešić

Povezani članci

Who's Online

We have 126 guests and no members online