Čudo na Poljudu

hajducivinko vukovićSve je jasno. Hajduk je bolji od Dinama, a Dinamo je prvak i osvajač Kupa. Kako je to moguće? U Hrvatskoj je sve moguće jer Hrvatska je zemlja čuda. Od same Hajdukove pobjede nad Dinamom, a ona je bila čista i uvjerljiva baš kao i prethodne dvije pobjede ostvarene nad istim protivnikom ove sezone, važnije je saznanje kako je pogrešno bilo sumnjati u Antu Mišu i 'njegove' igrače. Trener koji je 'navijače kupio srcem' nije zaslužio omalovažavanja kojima je bio izložen posljednjih tjedana. A ta omalovažavanja generirana su iz krugova onih koji bi vrlo rado da se na Poljudu štošta promijeni, ustvari sve, osim likova koji sjede u svečanoj loži. A ti likovi, u najvećoj mjeri sljedbenici čovjeka koji je izjavio kako Hajduk treba imati svog Zdravka Mamića, jamstvo su da se 'bijeli', ma koga god pobijedili, ma kojega god igrača kupili, neće ni milimetra maknuti iz blata u kojemu već godinama gacaju ...

POBJEDA

Piše: Vinko Vuković
Izvor: VinkoVuković.bloger.hr

Želja Željka Keruma da Hajduk u liku (i valjda djelu) Igora Štimca dobije svoga Zdravka Mamića nije, na žalost, bila tek predizborni gaf umornoga pretendenta na gradonačelničku fotelju, ali jest dobrodošlo otkriće o stvarnim ciljevima i namjerama jednog od većih 'malih' klupskih dioničara.

torcida

Zazivati mamićevštinu zapravo znači zalagati se za kupovinu utakmica, podmićivanje protivnika i sudaca, znači zalagati se za netransparentno poslovanje, za crne fondove i misteriozne ugovore, znači zalagati se za punjenje privatnih džepova i vrijeđanje zdravoga razuma.

Zazivati mamićevštinu znači vratiti se tamo gdje je Hajduk praktički još jučer bio i baš zato ova pobjeda više vrijedi od bilo kakvog zlatom optočenog 'Sunca'.

hajdukovci

Da je kojim slučajem Miše podbacio, bio bi po kratkome postupku odstranjen, a Mate Peroš bi se prisjetio kako je to biti odvjetnik obrane kojemu je optužba pobila sve dokaze.

Spodobe iz lože, iste one koje su zapovijedile da se na razglasu pušta Kerumov šlager, instalirale bi svoga čovjeka koji ionako već čeka u zakutku postizborne križaljke. Osvajanje Hajduka moglo bi početi. Od prve do zadnje fotelje.

Srećom, Miše i njegovi hajduci su spriječili taj scenarij, a koliko je to neke zaboljelo najbolje svjedoči Mamićevo ponašanje nakon utakmice i 'priznanje' kako se njegova struja u Hajduku od ovoga četvrtka ponovno vratila na početak.

hajduk

Ukoliko Željko Kerum toga nije svjestan, onda bi mu netko morao objasniti kako sa svojim dioničarskim udjelom nije vlasnik Hajduka, štoviše, trebalo bi mu objasniti kako vlasnikom Hajduka neće postati ni ukoliko za koji dan bude izabran za splitskoga gradonačelnika te bi mu, konačno, trebalo objasniti da se u skladu s tim i ponaša.

Hajduk nije njegova samoposluga u kojoj će za poslovođe i blagajnike postavljati svoje rođake i zemljake.

hajduciHajduk je bolji od Dinama. To je napokon svima jasno. Ukoliko se, međutim, ostvari Kerumov naum, Hajduk će biti isti kao Dinamo, a taj poraz se neće moći mjeriti niti s jednim izgubljenim prvenstvom ili Kupom.

Povezani članci

Who's Online

We have 497 guests and one member online

  • admin