Žilićev STOP Karačiću

Tonći ŽilićPet uzastopnih susreta bez poraza Solinjani dobrim dijelom mogu zahvaliti i velikim poslom napravljenim ovog ljeta. Uz šesterostrukog strijelca Ivana Eleza, pored Jadra je stigao i iskusni 33-godišnji stoper Tonći Žilić, pa se momčad Solina od prošlosezonskog spašavanja drugoligaškog statusa prometnula u jednog od kandidata za Prvu ligu. - Želio sam za kraj karijere zbog obitelji igrati blizu kuće. Nije mi nimalo žao, ako Bog da ovdje ću i završiti karijeru, iako nije isključeno da za kraj jednu sezonu odigram i u svom Orkanu - pojasnio je igrač iz Orija pored Dugog Rata ...

TONĆI ŽILIĆ PREDVODIT ĆE OBRANU SOLINA KOJI PORED JADRA DOČEKUJE DRUGOPLASIRANOG SLAVONCA

Žilićev STOP Karačiću

Ne čudi uspjeh Slavonca jer im je trener Branko Karačić, moj bivši sportski direktor iz Osijeka. Odličan je čovjek, ali prije svega veliki trener. Preuzeo je momčad iz malog mjesta jer se ne boji raditi i od dna Druge doveo je na prag Prve lige - kaže Tonći


Piše: Frane Vulas / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Ante i Frane VitajićOrij je očito nogometno mjesto. Pored Žilića iz Orija su i bivši Hajdukovci, blizanci Frane i Ante Vitaić. Ante sad s puno uspjeha igra u Norveškoj (Ham-Kam), a Frane u Rumunjskoj (Otelul).

- Jedni druge vučemo. Drago mi je što su njih dvojica uspjela, odlični su momci i pravi profesionalci, a taj odnos im se morao jednom vratiti. Sada su i drugim našim igračima otvorili mjesto u tim ligama.


Talenti iz Orija

Jure ŽilićDa osim u orijskom kršu i zemlji ima nešto i u genima dokaz je Tonćijev prvi rođak Jure Žilić, prošle sezone najbolji strijelac Treće lige.

Ove godine Jure, Tonćijev vjenčani kum, predvodi četvrtoligaške strijelce u Orkanu.

- U Orkanu smo zajedno igrali kao pioniri, ja sam bio napadač, a on vezni. Živa je istina da smo zajedno po sezoni postizali po devedeset do sto pogodaka! Prelaskom u seniore mene su stavljali gdje je god trebalo popuniti rupu u momčadi, a s vremenom sam potpuno izgubio 'mot' napadača.

U današnjem derbiju protiv Slavonca u momčad Solina se nakon pauze zbog kartona vraćaju Elez i Branko Čubrilo, dok zbog težih ozljeda u sastavu nema Ivana Čerine, Josipa Marinovića i Branimira Anića.

- Nedostaje nam igrača, pogotovo u veznoj liniji. Elez je pravi igrač. Osobno bih ga preporučio Hajduku - pohvalio je svog lijevog bočnog suigrača Žilić.

Najvećim talentima momčadi Solina Žilić smatra Marina Vučemilovića-Grgića, Ivana Fuštara i Ivana Čerinu, a uz bok njima i Kriljanina Božu Predojevića

- Kao rijetko koja  sredina, imamo velik  broj kvalitetnih domaćih igrača u momčadi. Vučemilović i Fuštar bi isti trenutak mogli igrati u prvoligašima poput Šibenika ili Intera, a uz normalni napredak u karijeri mogli bi postići i mnogo veći uspjeh.


Pohvale gostima

Momčad Slavonca Žilić ne poznaje dobro iako izuzetno cijeni njihov pozitivni niz od deset susreta bez poraza. Međutim, dobro mu je poznat trener Perkovčana koji koracima od sedam milja grabe ka Prvoj ligi.

- Ne čudi uspjeh Slavonca jer im je trener Branko Karačić, moj bivši sportski direktor iz Osijeka. Odličan je čovjek, ali prije svega veliki trener. Preuzeo je momčad iz malog mjesta jer se ne boji raditi i od dna Druge doveo je na prag Prve lige.

Puno pohvala Žilić je sasuo na račun Slavonca, ali ako se uspjelo zaustaviti lidera Karlovca u gradu na četiri rijeke, zašto ne bi i drugoplasiranu momčad lige pored Jadra.


Važno ne izgubiti

Tonći Žilić- Igrat ćemo strpljivo i čekati svoje prilike. Igrat ćemo onoliko koliko budemo mogli, ništa ne ide na silu. Sve osim poraza je dobar rezultat - oprezan je Žilić.

-"Želio sam za kraj karijere zbog obitelji igrati blizu kuće. Nije mi nimalo žao, ako Bog da u Solinu ću i završiti karijeru, iako nije isključeno da za kraj jednu sezonu odigram i u svom Orkanu"

Slavonac, Istra, Karlovac, Lokomotiva i Međimurje su glavni kandidati za Prvu ligu. Naš je cilj, još uvijek, biti od osmog do desetog mjesta. Izgledi za nešto više ovisit će o tome kako ćemo okončati jesenski dio. Dosad smo mnogo napravili. Mlada smo momčad i sigurno će biti još mnogo oscilacija, ali ako se zadržimo ovako visoko gdje smo sada sve je moguće.

Trenirao ga i Prandelli

Iskusni Žilić koji je nakon povratka iz inozemstva igrao u Šibeniku, Zagrebu i Hajduku, mladoj momčadi Solina prenosi svoje bogato igračko iskustvo.

Nakon Orkana, stobrečkog Primorca, Šibenika i Osijeka otišao je u Italiju. Nakon drugoligaša Castel di Sangra, uslijedilo je, kako kaže, najljepše razdoblje karijere u Veroni gdje ga je trenirao Cesare Prandelli, sadašnji strateg Fiorentine. Nakon grada Romea i Julije Žilić je igrao i za Sienu.

gool- U Italiji je bilo fenomenalno. U Veroni sam bio prvak Serie B, te igrao Prvu ligu, a trenirao me Cesare Prandelli, jedan od najperspektivnijih trenera Europe. Uvijek je imao šest pomoćnika koji su sve kontrolirali, dok je on samo nadgledao. Jedan pomoćnik bi s tribina sve gledao pa bi poslije rekao treneru, primjerice, Žilić je tijekom vježbe pričao sa suigračem!

U talijanskim razmjerima Verona je ipak manji klub, poput našeg Šibenika, ali ništa nije bilo prepušteno slučaju. Međutim, u Hrvatskoj ćemo teško doći do takvog načina rada.

Povezani članci

Who's Online

We have 130 guests and no members online