U Omišu se osniva klub daljinskog plivanja

Plivački maratonciplivački maratonVeć duže vrijeme u gradu Omišu postoji inicijativa za osnivanje kluba daljinskog plivanja. U gradu podno Mirabele već postoji udruga "Plivački maraton" koja se bavi organizacijom omičkog maratona, međutim, mnogi domaći plivači su nezadovoljni radom udruge, njegovim odnosom prema samim njima. Sam omiški maraton po riječima mnogih se zadnjih godina dosta srozao i ne vodi se dovoljno računa o rezultatima domaćih plivača što je razljutilo mnoge. Najveće uspjehe omiški maratonci postizali su na mnogim maratonima, a najveće rezultate postigli su Jure Kelava i Goran Škarić. Svi ti uspjesi nisu dovoljno vrednovani u samoj udruzi "Plivački maraton". Glavni inicijatori za osnivanje kluba daljinskog plivanja su Jure Kelava i Miomir Fistanić-Kiste ...

Piše: Dražen Babić

Sjednica inicijativnog odbora je održana 25. ožujka 2008. u prostorijama penjačkog društva na Punti. Pozvani su svi maratonci sa područja grada i općine Dugi Rat te dva predstavnika već postojeće udruge "Plivački maraton".

Plivački maratonci

Nazočni su bili: Jure Kelava, Milan Banović, Andrija Marasović, Kruno Buljević, Nikola Buljević, Ante Trgo, Ante Kekez, Ana Vučković, Dražen Babić, Goran Škarić, Miomir Fistanić, Stjepan Kuvačić i Milivoj Mirosavac.

Posljedna dva su članovi već postojeće udruge "Plivački maraton". Oni su naglasili da ne žele podržati novi klub jer da grad kao što je Omiš ne treba imati dva ista kluba. Naglasili su da će podržati osnivanje plivačkog kluba, ali ne i kluba daljinskog plivanja...

Plivački maratonci

Ostali nazočni su jednoglasno za osnivanje kluba daljinskog plivanja jer svi su nazočni prvenstveno maratonci. Miomir Kuvačić i Milivoj Mirosavac su napustili sjednicu dok su ostali nazočni nastavili sa daljnjim radom.

Na sastanku je naglašeno je da Omiš treba imati klub daljinskog plivanja koji što prije treba osnovati. Donesen je dnevni red na kojem su izabrani privremeni predsjednici nadzornog odbora koji će djelovati do osnivačke skupštine kluba koja će se održati u mjesecu svibnju... Tada će se donijeti statut, izabrati predsjednik kluba, članovi nadzornog odbora i ime kluba.

DNEVNI RED

1. Izbor zapisničara i dva ovjerovitelja zapisnika
2. Osnivanje inicijativnog odbora
3. Izbor rukovodstva inicijativnog odbora
4. Ime kluba
5. Statut kluba
6. Rukovodstvo kluba
7. Osnivačka Skupština

Ad 1) Jednoglasno je za zapisničara izabran Miomir Fistanić a za
ovjerovitelje zapisnika Jure Kelava i Ante Kekez.

Plivački maratonci

Na kraju je Jure Kelava u svom stilu održao kraći govor: naglasio je da
prisutni imaju tisuće isplivanih kilometara, stotine maratona i da ti momci zaslužuju klub koji će ih voditi daljnjem radu jer su omiški i dugoratski maratonci to odavno zaslužili!

Vidimo se u svibnju na osnivačkoj skupštini kluba daljinskog plivanja Omiš!
 

Povezani članci

Who's Online

We have 147 guests and no members online