Skijanje: Nestrpljivi i skijaši i domaćini

skijanjeSnježni pokrivač koji na većini skijališta u BIH i Hrvatskoj iznosi od 30 do 80 cm, niske temperature, trud djelatnika svih skijališta te povoljna vremenska prognoza, garantiraju ovog vikenda mnogo skijanja pa se očekuje da će u svim skijaškim centrima vladati pozitivne gužve. Obadva kupreška skijališta spremna su za dočekati prve skijaše. Na skijalištu ima oko 50 cm snijega, a pri vrhu i više, snijeg će prema prognozi padati pomalo i slijedeća dva dana. Temperature su niske, a u nedjelju se očekuju stupanj-dva niže nego prethodnih dana. U ponedjeljak za većinu skijališta najavljeno je sunčano vrijeme, ali i početak puhanja vjetra južnog smjera. Do svih skijališta ceste su jučer bile prohodne, a odgovorni su nam potvrdili da se ulažu i dodatni napori kako ne bi dolazilo do zastoja u prometu. Ipak uz obveznu zimsku opremu potreban je i dodatni oprez svih sudionika u prometu. Ugodan prvi skijaški vikend! ...


ZIMSKE RADOSTI
 

Nestrpljivi i skijaši i domaćini 


Izvor:
Dalmacijaski.com


skijanje


N
a skijalištu Adria ski hotela očekuju slične vremenske uvjete, s temperaturama -10 C i niže, a ovdje snijega ima i do 80 cm.

Na Vlašiću se u četvrtak odvijao popravak lifta, a kako su odgovorni bili odlučni da se sa skijanjem svakako započne u subotu, postojala je mogućnost da se skijaši na Markovac voze ratrakom. No prema posljednjim informacijama, kvar je uklonjen i lift će normalno funkcionirati . Na ovom skijalištu najniža visina snijega je oko 40 cm, dok je prosječna oko 60 cm.  


Na Blidinju je također visina snijega iznad 50 cm, ali o radu ovog skijališta još nitko od kontaktiranih ne zna ništa. Tek neslužbeno saznajemo da pojedini entuzijasti nastoje sve uraditi da se pokrene ski lift. 

U petak se pokreću liftovi na Busovačkim stajama, gdje ima preko 50 cm snijega koji i dalje pada, a sa ovog skijališta dobili smo informacije kako će skijaška karta ovog prvog dana biti besplatna, a svi posjetitelji moći će se osladiti toplim jelom i kuhanim vinom. 

Na Pridolcima snijega ima oko 60 cm, a ovdje se sa radom započinje u subotu za kada je organizirana manifestacija otvaranja zimske sezone za područje Busovače na kojoj će biti mnogo folklora i rock glazbe, a sve će popratiti FTV. I na ovom skijalištu karta će biti gratis, kao i srneći gulaš koji će se pripremati. 

Brusnica sa 70 cm snijega kao i Rostovo sa snježnim pokrivačem od 50 cm planirali su ovog vikenda uključiti liftove za što se pripremaju staze. 

Na Bjelašnici su se već u četvrtak pokrenula dva lifta, tako da se u subotu očekuje veći broj stalnih gostiju, a priprema se i skijalište na Igmanu gdje snijega ima oko 40 cm. 
 


Jahorina će svoj vertikalni transport također uključiti u subotu, iako će svi koji čekaju novi šestosjed za onog na Ogorjelici morati pričekati do 28. prosinca, a drugog još dodatnih desetak dana. 

Na svim hrvatskim skijalištima visina snijega kreće se od 20 do 40 cm, ali nitko još nema podrobniju informaciju hoće li neko od njih raditi preko vikenda. Kako su nam rekli sve ovisi o vremenskim prilikama.

Najizglednije za rad ovog vikenda su skijalište Mukinje i mala skijališta u kojima uživaju skijaši tkači u Gorskom kotaru. 
  

Još  snijega 

skijanjeOvih dana na većini skijališta očekuju se dodatne snježne padaline koje bi, prema prognozama, trebale prestati u drugom dijelu subote. Temperature su niske, a u nedjelju se očekuju stupanj-dva niže nego prethodnih dana. U ponedjeljak za većinu skijališta najavljeno je sunčano vrijeme, ali i početak puhanja vjetra južnog smjera. 

Do svih skijališta ceste su prohodne, a odgovorni su nam potvrdili da se ulažu i dodatni napori kako ne bi dolazilo do zastoja u prometu. Ipak uz obveznu zimsku opremu potreban je i dodatni oprez svih sudionika u prometu. 

Ugodan prvi skijaški vikend. 
 

 

Povezani članci

Who's Online

We have 183 guests and no members online