Rukomet (M): Derbi zasluženo pripao Dragovoljcima

RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - HRK KRILNIK 27:25 (14:12). A, šta da vam kažem!? Serija bez poraza se nastavlja! I to potpuno zasluženo! Ma, sigurno je to zbog one večere kod našeg Bujkija u petak navečer. Pravi team-building! Sve pohvale organizatoru Stipi „Fritzu“ Tokiću. Radit će on to nama i ubuduće, kad mu ovako dobro ide. A, ima bit da ima nešto i u činjenici da nikako ne možemo popunit zapisnik utakmice do kraja. Uvik netko fali. Ovom nas je prilikom bilo samo 11, iako smo igrali doma! No, svaki put kad je tako, pobjeda je zajamčena! Ako bude još jedna ovakva pobjeda, idemo u zavod za patente. Triba zaštit odličan proizvod! ...

Split, Mala dvorana S.C. „Gripe“, 15.03.2009. 12.00h
II.HRL–jug , 15.kolo

Derbi zasluženo pripao Dragovoljcima

Piše: Jere Ivanišević / rkhd.hr
Foto: Daniela Čulić

Šalu na stranu, ajmo se okrenit na zbivanja s utakmice. Ispitivanje snaga nije dugo trajalo. Jer, tako se dobro ova dva prijateljska kluba poznaju da je skoro glupo o tome i pričat.

Manje-više se igralo gol za gol, nekih prvih 15-ak minuta. Do rezultata 5:5. A, onda smo podigli čelični zid ispred našeg Jole i napravili seriju od 5:1. Semafor je svjetlio 10:6 i trener Krilnika, Žare Balić, bio je primoran pozvati time-out.

No, nije im to puno pomoglo. Uspijeli su samo smanjit zaostatak za Dragovoljcem na podnošljivih 14:12 na poluvremenu.


Nakon što nas je trener pametno savjetovao za vrijeme desetominutnog odmora, ušli smo u drugo poluvrijeme smireni, ali još željniji pobjede!

Ipak smo, unatoč tome, malo zaspali i odmarali se prvih nekoliko minuta. Jer, kako drugačije obrazložit mali pad u našoj igri i izjednačenje rezultata na 14:14!?

Ali, ne damo se mi! Prvo smo igrali jedan period igru gol za gol, a onda napravili kjučnu razliku serijom od 3:0 sredinom drugog poluvremena i polako počeli privoditi utakmicu u našu korist. Bilo je 20:17 i još nekakvih 10-ak minuta do kraja dvoboja.

Pokušavali su momci iz Krilnika slomiti nas nekako, no najviše što su nam se uspijeli približit bilo je 23:23. No, to je bilo sve od njih jer su u preostalom vremenu primili još 4 pogotka, a zabili samo 2.

Sasvim dovoljno da Dragovoljac pobjedi rezultatom 27:25 i da nastavi seriju bez poraza u proljetnom dijelu prvenstva!


Na kraju bih se samo htio zahvliti, ovom prilikom, našim prijateljima iz Krilnika što nas, beskućnike, svaki drugi četvrtak rado prime u dvorani u Lori na zajednički trening.

Nadam se da će nas i dalje pozivati usprkos ovom porazu... ;o)


 

R.K. „HRVATSKI DRAGOVOLJAC“
    

Joško Ivanišević, M. Plazibat (4), M. Perić (11), Antonio Ivanišević (2), Jere Ivanišević (1), J. Klarić, M. Skender (5), F. Pleić (4), V. Vuković, S. Čulić, V. Jerčić.
Trener:  Dragan Ivanišević
Sl. Predstavnik:  Joško Čizmić


Isklučenja:  6 min
Sedmerci:  4/6


H.R.K. „KRILNIK“

J. Pletikosić, M. Bašić (9), V. Ilić, J. Radić, J. Kamber (2), D. Draganić, B. Palameta (1), R. Bernat, P. Jukić, D. Kalemba (5), D. Dabro, M. Šarić (4), H. Vuković (4), J. Previšić.
Trener:  Mirko Alduk
Pom. trener:  Žarko Balić

Isklučenja:  16 min
Sedmerci:  3/3
Suci:  Marko Mucić i Roberto Parunov
Nadzornik:  Siniša Rudić

Povezani članci

Who's Online

We have 204 guests and no members online