Izborni sabor Društva Poljičana

s skupa Poljičana u GradacuU prepunoj dvorani Doma kulture u Gatima, održan je Izborni sabor Društva Poljičana, kojemu su nazočili brojni uglednici i gosti. Nakon izvješća i diskusije o prošlogodišnjem radu, u kojem je pored ostaloga konstatirano kako je Društvo gostovalo na Zagrebačkom velesajmu, gdje je između ostalih poljičkih pbičaja promoviralo i poljički soparnik, kako bi se zaštitilo njegovo zemljopisno porijeklo i tradicije pripreme. Ostvareni su dobri kontakti sa Ministarstvom Kulture pogotovo pri uređenju crkvice Sv. Andrije na Obliku. U izboru Malih knezova, a biraju se dvoje, kandidati su ovoga puta bili: Tomislav Aljinović iz Žrnovnice, Miro Car iz Podstrane, Ante Markičević iz Tugara i Ante Radovčič iz Kostanja, a izabrana su dvojica posljednja, dok Veliki knez Petar Rodić nije imao pravog protukandidata, pa mu je Sabor produžio mandat za godinu dana. Za rizničara Društva izabran je Nedjeljko Mišerda ...

POLJIČANI POŠTOVANI

Piše: Davor Grgat

U kulturnom programu nastupili su; Klapa „Lišnjak“, Srinjine, ženska klapa „Ješka“ – dječja klapa „Jidro“ iz O.Š. „Jesenice“, i KUD Srijane sa diplarcem Goranom Mikas, te Jaroslav i Hristina Borut iz Ukrajine.

Izbornom saboru Društva Poljičana nazočili su: počasni mađarski konzul Ivo Staničić, voditelj Jadranskog sajma u Neumu Miro Arapović, (Društvo Poljičana izlagati će u Neunu do mjesec dana), župan i dožupan Splitsko dalmatinski Ante Sanader i Luka Brćić, gradonačelnik Omiša Ivan Škaričić, bivši načelnik i donačelnik Dugog Rata, Jerko Roglić i Domagoj Vuković kao i predstavnici Društva Poljičana iz Zagreba na čelu s drom Ivanom Kuvačićem, predstavnici Alkarskog društva Sinj, te udruge „Omiška stina“, kao i Andrija Limić, Poljičanin iz Ukrajine, (čiji su preci prije 500 godina pred najezdom Turaka iselili iz Poljica i nastanili se u Ukrajini, te brojnih svećenika na čelu s poljičkim dekanom Vladom Ðuderijom.

 

Povezani članci

Who's Online

We have 145 guests and no members online