Naš četverac primio nagradu 'Ponos Hrvatske'

ponos hrvatskehrabri dugoratski trojacNagradu Ponos Hrvatske primila su u ponedjeljak 24 heroja, a među njima i naš četverac iz Dugog Rata, Jadranka i Martina Velić, Frane Marčić i Arsen Brničević koji su ljetos iz mora u Dugom Ratu izvukli djevojčicu koja se gotovo utopila, o čijoj ste hrabrosti i dobroti mogli čitati posljednjih mjeseci u brojnim medijima. Protagnisti ovih priča skromni su i nesebični ljudi, koji su često riskirali svoj život samo kako bi spasili drugi. U zagrebačkoj gradskoj palači Dverce, u organizaciji medija 24sata i RTL televizije, statuete "Srce na dlanu", umjetnika Ivice Propadala, i monografiju dobitnicima priznanja "Ponos Hrvatske" su svečano uručili glumica Slavica Knežević, ravnateljica Dječjeg doma u Nazorovoj Jasna Ćurković Kelava i komičar Željko Pervan ...

PONOS HRVATSKE

ponos hrvatske

Izvor: 24 sata

Osim naših dugoraćana među 24 nagrađena heroja su i mladi mještani Lokve Rogoznice, Stipe Kovačić (18) i Ivan Polanc (19). Vidjevši kako se tijekom bure u Lokvi Rogoznici u moru utapa njemački par turista, mladići su skočili u valove i već polumrtvi par izvukli na obalu.

ponos hrvatske

Uz brojne uzvanike iz javnog i poslovnog života Hrvatske, herojima su došle čestitati i potpredsjednice Vlade Jadranka Kosor i Ðurđa Adlešič te ministri Dragan Primorac, Branko Vukelić i Božidar Kalmeta.

ponos hrvatske

- Sretna sam kad vidim ovakve krasne životne priče. Posebno me raduje kad djeca polože ovakve velike životne testove, koje ne bismo položili ni mi odrasli - rekla je Ðurda Adlešič.

ponos hrvatske

- Oni su dali ono najvažnije, svoje srce na dlanu, svoju ljubav... Oni nam daju poticaj da ne posustajemo u teškim trenucima - rekla je Jadranka Kosor.

ponos hrvatske

Ministar obrazovanja i sporta Dragan Primorac: - Fascinantno je to što su ljudi koji su učinili dobra djela to napravili bez očekivanja da će biti nagrađeni. Pokazali su da treba činiti dobro u Hrvatskoj i nadam se da će i ostali slijediti Vaš primjer.

ponos hrvatske

Povezani članci

Who's Online

We have 196 guests and no members online