U tijeku deložacija 12 obitelji iz 'hotela za samce'

deložacijaU tijeku je pokušaj deložacije 12 obitelji iz zgrade zvane "hotel za samce" u središtu Dugog Rata. U toj zgradi uglavnom žive bivši radnici tvornice Dalmacija Dugi Rat. U ovoj zgradi živi 39 osoba, od toga dvije trudnice. Prema riječima načelnika općine Dugi Rat Jerka Roglića, koji je sa donačelnikom Vukovićem došao pružiti potporu stanarima "hotela za samce", stanari žele dobiti status zaštićenog najmoprimca. Po njemu je to realno. Prema riječima Marije Jakovljević, jedne od stanara, situacija se ne odvija dobro. Ovrhovitelj joj je rekao da izađe iz stana. Marija je bivša djelatnica tvornice Ferolegura Dalmacija u Dugom Ratu, a u zgradi živi punih 28 godina ....

KREĆU DELOŽACIJE

Piše: Maja Pejković Kaćanski / Večernji List
Izvor: Večernji List

deložacijaOvo je drugi pokušaj deložacije 12 obitelji iz "hotela za samce" koji je 13. lipnja 2006. godine prodan Petru Vuki, vlasniku tvrtke "As komerc" iz Višnjevca kod Osijeka.

Novinarima je ulaz u zgradu zabranjen, oko nje su policajci, a stigli su i pripadnici interventne policije, te hitna medicinska pomoć.


Sljedeći petak - Domina

Za idući petak najavljena je i deložacija stanara iz zgrade Domina, također u središtu Dugog Rata, u kojoj uglavnom žive bivši radnici propale tvornice Ferolegura.


samački hotel
Tiramoli na balkonima Samačkog hotela u Dugom Ratu ...

Domina
Ispred zgrada Domine za zadnjeg pokušaja deložacije ...

Domina

Samacki
Samački Hotel za starih vremena ...

Povezani članci

Who's Online

We have 225 guests and no members online