Prekogranična suradnja iz EU fondova

Splitsko-dalmatinska županija i njezina Razvojna agencija, gradovi Sinj, Omiš, Trilj i Vrlika, općine Šestanovac, Zadvarje i Dugi Rat te talijanske općine Mollise i Abruzzo partneri su projekta nazvanog “Zaštita i revitalizacija kulturne i prirodne baštine na prostorima zaleđa na jadranskoj obali”, koji su zajednički kandidirali fondovima Europske unije u okviru IPA programa međugranične suradnje i održivog razvoja. Ukupna vrijednost projekta je 2.013.835 eura, od kojih bi 623.160 eura pripalo talijanskim općinama Molisse i Abruzzo, a ostalo partnerima s hrvatske strane u pojedinačnim iznosima od 102.250 do 329.500 eura...


‘ZAŠTITA I REVITALIZACIJA KULTURNE I PRIRODNE BAŠTINE U ZALEÐU JEDRANSKE OBALE’

Prekogranična suradnja iz EU fondova


Piše: Toni Paštar / EPEHA
Izvor: Slobodna Dalmacija


Ovim novcem financirali bi se priprema i planiranje projekta, uređivanje i infrastrukturno uređenje dviju tematskih staza u Italiji i triju staza u Hrvatskoj, obuka pružatelja usluga, razvoj promotivnih aktivnosti i povezivanje turističke ponude tih dijelova dviju država te osmišljavanje i upravljanje pilot modelom nazvanim “Održivi razvoj zona kulturne i prirodne baštine”.

Sinjani su Europskoj uniji kandidirali još jedan projekt prekogranične suradnje u kojemu im je partner Ministarstvo gospodarstva Hercegbosanske županije. Radi se o projektu stvaranja preduvjeta za razvoj poduzetništva u turizmu i dugoročne zajedničke strategije razvoja turizma na ovom prekograničnom području.

Ukupna vrijednost toga projekta je 219.049,40 eura. Od fondova EU-a očekuje se 186.191,40 eura, od kojih bi 102.230 pripalo Ministarstvu gospodarstva Hercegbosanske županije, a 83.961,40 Gradu Sinju.

Povezani članci

Who's Online

We have 156 guests and no members online