Bezočno se nasipa pomorsko dobro, a inspektori gluhi na brojne prijave

nasipanje moranasipanje moraTeški kamioni opet nasipaju pomorsko dobro duž obale kod Krila Jesenica, a nitko osim obližnjih mještana ne reagira. Inspektori su, kažu, davno trebali napraviti svoje i prekinuti radove, ali od toga se ništa nije pomaknulo. Nasipanje obale na tom području odavno muči stanovnike Dugog Rata, Krila Jesenica, Mutograsa i Podstrane, jer se dnevno odvoze i dovoze tone materijala, što uništava podmorje. − Žalosno je da su svi privatizirali pomorsko dobro i da se ilegalno grade lučice, a nitko ne reagira. Čini mi se da ova borba s vjetrenjačama nema kraja, riječ je o samovolji kojoj nitko ne želi pronaći krivca − kaže Domagoj Vuković, nekadašnji čelnik općine Dugi Rat ...


ILEGALNE LUČICE


‘Otimanje’ mora: Bezočno se nasipa pomorsko dobro, a inspektori gluhi na brojne prijave


Prijavljujemo svaki novi kamion koji nasipa našu obalu, no ne znamo što se poslije događa s našom prijavom, kaže Jerko Roglić, dugoratski općinski načelnik


Piše: Ojdana Koharević / Slobodna Dalmacija
Snimio: Nikola Vilić / CROPIX
Izvor: Slobodna Dalmacija


Domagoj Vuković se, kako kaže, borio protiv ovakvog uništavanja pomorskog dobra, no to ga je stajalo načelničkog mjesta jer na lokalnim izborima nije prošao. Za načelnika je izabran Jerko Roglić, koji s mještanima dijeli zabrinutost.

Nasipavanje obale na Bajnicama

− Mi iz Općine prijavljujemo svaki novi kamion koji nasipa našu obalu, no što se poslije događa s našom prijavom, to ne znamo − kaže Roglić. I dok se tako šalju dopisi, u moru je svakim danom sve više zemlje, a sve manje čistoće.


'Divljanje' u prostoru

Prostornim planom Općine Dugi Rat utvrđeni su uvjeti za uređenje općinskog područja te je određeno njegovo svrhovito korištenje, namjena, oblikovanje, obnova i sansacija građevinskog i drugog zemljišta, zaštita okoliša, te zaštita spomenika kulture i osobito vrijednih dijelova prirode u svim naseljima u sastavu općine, u Jesenicama, Dugom Ratu i Dućama. Na papiru jedno, na terenu druga priča.

Povezani članci

Who's Online

We have 64 guests and no members online