Antirecesijske mjere u našoj županiji

Antirecesijskim mjerama Poglavarstvo Splitsko-dalmatinske županije preraspodijelilo je u četvrtak oko 12 milijuna kuna uglavnom iz resora komunale u gospodarstvo. Oko dva milijuna kuna namijenjeno je subvencioniranju kamata na kredite poduzetnicima, oko 1,5 milijuna razvoju poljoprivrede, 2,5 milijuna razvoju poduzetničkih zona, 850.000 turizmu, od čega 350.000 za timove hitne medicinske pomoći u turističkoj sezoni. Uz to, županija je sa četiri banke dogovorila zamrzavanje otplate glavnice kredita na godinu dana poduzetnicima koji su kredite podigli uz pomoć Županije. Svim uredima koji izdaju lokacijske i građevinske dozvole Županija je uputila dopis u kojem traži maksimalno ubrzavanje postupka izdavanja dozvola kako bi građevinari imali posla. Župan je istaknuo da se niti jedan započeti projekt u komunali neće zaustaviti, ali se novi neće pokretati ...

ŽUPANIJSKI POGLAVARI USVOJILI MJERE ZA POTICAJ GOSPODARSTVA
 
Antirecesijske mjere u našoj županiji
 

Započeti projekti u komunali se nastavljaju, novi se neće pokretati. Oko 12 milijuna kuna, uglavnom iz resora komunale, preraspodijeljeno je u gospodarstvo, a Župan Ante Sanader najavio da će se prema toj grani usmjeriti razvojne aktivnosti
 

Piše: Duška Čolović / Slobodna Dalmacija

 
Antirecesijskim mjerama Poglavarstvo Splitsko-dalmatinske županije preraspodijelilo je u četvrtak oko 12 milijuna kuna uglavnom iz resora komunale u gospodarstvo.

Splitsko-dalmatinska županija

 
Oko dva milijuna kuna namijenjeno je subvencioniranju kamata na kredite poduzetnicima, oko 1,5 milijuna razvoju poljoprivrede, 2,5 milijuna razvoju poduzetničkih zona, 850.000 turizmu, od čega 350.000 za timove hitne medicinske pomoći u turističkoj sezoni. Gradnji Stomatološkog fakulteta u Splitu osigurano je tri milijuna kuna, a Radiološkom odjelu splitske bolnice 800.000 kuna, odlučili su poglavari.
 
Uz to, županija je sa četiri banke dogovorila zamrzavanje otplate glavnice kredita na godinu dana poduzetnicima koji su kredite podigli uz pomoć Županije.

Svim uredima koji izdaju lokacijske i građevinske dozvole Županija je uputila dopis u kojem traži maksimalno ubrzavanje postupka izdavanja dozvola kako bi građevinari imali posla.
 
- Iako nas kriza još nije zahvatila, jer se županijski proračun puni istim tempom kao prošle godine, želimo spremno dočekati krizu, pa ćemo aktivnosti usmjeriti ka gospodarstvu - rekao je župan Ante Sanader.
 

Niti jedan započeti projekt u komunali neće se zaustaviti
 
Župan je istaknuo da se niti jedan započeti projekt u komunali neće zaustaviti, ali se novi neće pokretati.
 
Županija će tako nastaviti gradnju cesta, vodoopskrbnih i kanalizacijskih sustava. Za gradnju cesta sustava odvodnje i vodoopskrbe iz županijskog je proračuna izdvojeno oko 30 milijuna kuna.
 
Najviše je novca osigurano za četiri velika sustava regionalnih vodovoda, za kaštelansku Zagoru, područje Sinja i Imotskoga te srednjodalmatinske otoke.
 
U Makarskom primorju rekonstruirat će se vodovodni sustav, kao i sustav vodopskrbe otoka Visa, Brača i Hvara. Sustavi odvodnje radit će se u Sinju, Trilju. Vrlici te Vrgorcu, a na otoku Šolti sustav Stomorske. Kanalizacijski sustav poboljšat će se u Sumartinu i Selcima na Braču.
 

Poduzetnicima pomoć kroz subvencioniranje 2 posto kamata
 
Kroz programe u kojima je Županija subvencionirala kamate poduzetnicima otvoreno je 3000 radnih mjesta. Kako kroz tu mjeru najbolje potičemo razvoj poduzetništva odlučili smo pokrenuti 200 milijuna kuna kreditnog potencijala u poduzetništvo, rekao je Ante Sanader.
 
Uz dva milijuna kuna koja je Županija osigurala za subvencioniranje dva posto kamata na kredite, program poticanja poduzetništva će se realizirati u suradnji s Ministarstvo gospodarstva i poslovnim bankama.

Povezani članci

Who's Online

We have 194 guests and no members online