Kako se općine mogu natjecati za pretpristupne europske fondove

Kako se natjecati za pretpristupne europske fondove upoznali su se predstavnici lokalnih zajednica u Splitsko-dalmatiniskoj županiji. Sam skup organizirala je Županijska razvojna agencija čiji je cilj na ovaj način pripremiti gradove i općine na kandidiranje za europske projekte. Izvršna direktorica tvrtke "Razbor" Mirjana Samardžić pojasnila je kako dosadašnji projekti PHARE 2006., ISPA, SAPARD i CARD prestaju postojati, pa ih zamjenjuje projekt IPPA. U tom projektu moći će se kandidirati gradovi i županije na izgradnji institucija za prekograničnu suradnju, u regionalnom razvoju, te u vrlo važnom segmentu ljudskih resursa. Riječ je o bespovratnim sredstvima ...

LOV NA EUROPSKI NOVAC
LOKALNE ZAJEDNICE UPOZNALE SE S UVJETIMA NATJECANJA ZA PRETPRISTUPNE FONDOVE

Iz Bruxellesa pare za maslinare i vinare

Dosadašnji projekti PHARE 2006, ISPA, SAPARD i CARD prestaju postojati, a zamjenjuje ih projekt IPPA. U tom projektu moći će se kandidirati gradovi i županije

Piše: Ojdana Koharević / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Riječ je o bespovratnim sredstvima, a ono što se očekuje od predstavnika Ante Sanadervlasti je sufinanciranje projekata kako bi se mogla naći i nova radna mjesta u svakoj od županija.

Skup je pozdravio Ante Sanader, župan Splitsko-dalmatinske županije, te naglasio kako je od iznimne važnosti preuzimanje sredstava od europskih fondova, a podsjetio je i na vrlo učinkovit projekt zaštite okoliša za koji je ova županija već dobila znatna sredstva.

Srećko Radnić, direktor Županijske razvojne agencije, najavio je kako će se za predstavnike gradova i općina već početkom godine organizirati obuka kako se na što bolji način mogli kandidirati za sredstva Europske unije.

Dobra vijest za sve vinogradare, maslinare i vinare je kako će su od sljedeće godine moći natjecati za sredstva iz EU-a, jer će za ovaj dio razvoja biti namijenjeno puno više europskog novca.

Splitsko-dalmatinska županija neće se moći kandidirati za poduzetničke projekte jer su oni namijeni za županije koje imaju više od 50 posto područja od posebne državne skrbi, pa bi u tom smislu trebalo mijenjati zakonsku regulativu.

Povezani članci

Who's Online

We have 445 guests and one member online

  • admin