Prosvjednici županu: Objesite se ako se Jadro zagadi

Župan Ante Sanader pozvao je predstavnike ekoloških udruga koji se protive gradnji centra za gospodarenje otpadom u Lećevici da zajedno posjete takve centre u Europi te provjere svoje tvrdnje o njihovoj opasnosti za okoliš..., piše Duška Čolović u Slobodnoj Dalmaciji. Centar u Lećevici će, prema Planu o gospodarenju otpadom za sanaciju odlagališta, prihvaćati otpad iz 55 gradova i općina u Županiji, uključujući i sve otoke, uz izgradnju mreže pretovarnih stanica radi što ekonomičnijeg transporta otpada do regionalnog centra. - Uvjerit ćete se da ni jedna kap iz Centra neće završiti u tlu - rekao je župan nakon što su aktivisti udruga na sastanku sa županom u srijedu ponovili do sada više puta izrečene tvrdnje o opasnosti zagađivanja izvorišta rijeke Jadro ako se u Lećevici podigne Centar za gospodarenje otpadom...

 PROSVJEDNICI ŽUPANU SANADERU

Objesite se ako se Jadro zagadi

Županija splitsko-dalmatinska prihvatila je plan gospodarenja otpadom i program zaštite okoliša, čime je odobrena izgradnja Centra za gospodarenje otpadom u Lećevici. Nakon što se osiguraju sve lokacijske dozvole, započet će izgradnja Centra koja bi trebala biti završena do 2010. godine

Piše: Duška Čolović / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Župan Ante Sanader pozvao je predstavnike ekoloških udruga koji se protive gradnji centra za gospodarenje otpadom u Lećevici da zajedno posjete takve centre u Europi te provjere svoje tvrdnje o njihovoj opasnosti za okoliš.

Župan je preporučio aktivistima da podnesu kaznene prijave za svaku sumnju u nezakonitost koju imaju u vezi s budućim centrom.

Budući da su se žalili na netransparentnost, župan ih je pozvao da imenuju svoje predstavnike u županijska tijela i komisije, koji rade na dokumentima vezanim za centar.

- Vi nađite stručnjaka, županija će ga platiti, rekao je župan nakon sastanka s aktivistima, kojima se pridružio i fra Luka Delić, dekan unešičkog dekanata, koji je ponio i potpise potpore 28 fratara.

Na sastanku su se čule i žestoke riječi. Tako je Anđelko Parčina zatražio da župan i gradonačelnici, kao i svi vijećnici, potpišu da će se u slučaju zagađenja rijeke Jadro objesiti na Rivi.

- Vi ste, župane, rekli da je Centar u Lećevici gotova stvar, ali nije gotovo. I Skadar na Bojani imao je "papire", pa se danju gradio, a noću razgrađivao, poručio je Parčina.

- Ne volite vi Zagoru više nego ja, niti ste vi veći vlaji nego što sam ja, uzvratio je Sanader, te predložio da na idućem sastanku o struci govore stručnjaci.

Who's Online

We have 214 guests and no members online