Poduzeće na usluzi zajednici

Zajednica za društveno odgovorno poslovanje pri Hrvatskoj gospodarskoj komori i Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj (HRPSOR) predstavili su u ponedjeljak Indeks društveno odgovornog poslovanja (DOP). Riječ je, kako je rečeno, o pokazatelju koji omogućuje procjenu društveno odgovornih politika i praksi poduzeća te usporedbu s drugim tvrtkama, a 16. prosinca bit će predstavljeni rezultati istraživanja koje će pokazati koje su tvrtke u Hrvatskoj društveno najodgovornije. Najboljim poduzećima bit će dodijeljena i priznanja za doprinos zajednici ...

 ODRŽIVI RAZVOJ - PREDSTAVLJEN INDEKS DRUŠTVENO ODGOVORNOG POSLOVANJA
 
Poduzeće na usluzi zajednici

 
Piše: Mirjana Ćuk / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

 
Zajednica za društveno odgovorno poslovanje pri Hrvatskoj gospodarskoj komori i Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj (HRPSOR) predstavili su u ponedjeljak Indeks društveno odgovornog poslovanja (DOP).

Riječ je, kako je rečeno, o pokazatelju koji omogućuje procjenu društveno odgovornih politika i praksi poduzeća te usporedbu s drugim tvrtkama, a 16. prosinca bit će predstavljeni rezultati istraživanja koje će pokazati koje su tvrtke u Hrvatskoj društveno najodgovornije, odnosno koje imaju najvišu vrijednost indeksa DOP. Također, najboljim poduzećima bit će dodijeljena i priznanja.
 
Kako je kazala ravnateljica HR PSOR-a Mirjana Matesić, upitnik o praksi DOP-a odaslan je na 1500 adresa hrvatskih malih, srednjih i velikih poduzeća te je koncentriran na tri osnovna područja DOP-a - ekonomsko, okolišno i društveno.
 
Direktorica kompanijskih komunikacija i društvene odgovornosti u Ericssonu Nikoli Tesli Snježana Bahtijari istaknula je da je ključni kriterij sudjelovanja neke tvrtke u anketi ekonomska stabilnost, te da će se ocjenjivati karakteristike tvrtki poput usmjerenosti poduzeća na ekonomsku održivost, uključenost društveno i ekološki odgovornog poslovanja u poslovnu strategiju te vođenje odgovorne politike i prakse prema radnoj okolini.
 
Bit će analizirani i odnosi tvrtki s dobavljačima, te kupcima i potrošačima, dioničarima i konkurencijom, kao i briga o razvoju lokalne zajednice.

Povezani članci

Who's Online

We have 130 guests and no members online