Od subote zabrana pušenja u kafićima

Od subote se počinje primjenjivati Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda. U onim lokalima koji u proteklih šest mjeseci nisu prilagođeni za pušače ili, pak, nemaju dozvolu za pušačke objekte neće se smjeti pušiti. Šest mjeseci ugostitelji su imali na raspolaganju za prilagodbu ugostiteljskih objekata odredbama Zakona ako su željeli da u njima i dalje bude dopušteno pušenje, no što zbog cijene ugradnje ventilacije, neisplativosti investicije (zbog moguće potpune zabrane pušenja 2012. godine u EU) te nadolazećeg lijepog vremena i mogućnosti korištenja terasa, zahtjev za prostor za pušenje podnio je mali broj ugostitelja ...


Zabrana pušenja u lokalima koji nemaju dozvolu


Piše: Martina Pauček Šljivak / Vjesnik
Izvor: Vjesnik


"Zakon je u redu, ali sada nije vrijeme za njega. Treba pustiti ljude da rade. Ovako će im se još dodatno smanjiti ionako mali promet", kaže Miroslav Folnegović, predsjednik Udruge hrvatskih restoratera, zaključivši da bi hrvatska vlada trebala razmisliti da na Zakon stavi moratorij, odnosno da se faza prilagodbe ugostiteljskih objekata produlji do ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

U Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi do sada je zaprimljeno 357 zahtjeva za izdavanje rješenja za prostor za pušenje i pušački prostor.


PROČITAJTE VIŠE...
http://www.vjesnik.hr/html/2010/04/09/Clanak.asp?r=unu&c=3

Who's Online

We have 201 guests and no members online