Gata: Inicijativa za osnivanje ženske zadruge

zadruga žena u GatimaU ponedjeljak 22. ožujka, u Gatima je održan inicijalni sastanak za osnivanje ženske zadruge, na inicijativu Foruma žena SDP-a Omiš. Cilj osnivanja zadruge jest zaštita soparnika, te udruživanje žena u proizvodnji i plasmanu ovog jedinstvenog kulinarskog specijaliteta Poljica. Iako je soparnik već na listi hrvatskog nacionalnog blaga i baštine, formiranje zadruge nužan je korak koji jamči očuvanje autentične tradicije i kvalitete, ravnopravni pristup tržištu i uspješan ulazak i opstanak soparnika u EU. Sastanku su prisustvovale predstavnice zadruge "Forke", koje su podijelile iskustva o osnivanju i trogodišnjem djelovanju vlastite zadruge u Hvaru ...


GATA


Inicijativa za osnivanje ženske zadrugeZadruga žena u Gatima


Piše: Nina Šimunović
Izvor: Udruga "Domine" Split


Podršku  ženama Gata pružit će udruga "Domine" iz Splita kroz edukativne radionice, informiranje i prezentaciju primjera dobre prakse i iskustava ženskih zadruga u Hrvatskoj i EU, dok će udruga poslovnih žena "Krug", pomoći u promociji na tržištu i plasmanu proizvoda.

Za predsjednicu Inicijativnog odbora za osnivanje zadruge izabrana je Sandra Mitrović Nikšić iz Foruma žena SDP Omiš.

Svi zainteresirani za pridruživanje zadruzi mogu se javiti na mob. 098 542 388 za dogovor o prisustvovanju slijedećem sastanku polovinom travnja.


Zadruga žena u Gatima

Povezani članci

Who's Online

We have 134 guests and one member online

  • admin