Eko-etno baština: Splitsko-dalmatinska županija bogato predstavljena

Više od 40 malih proizvođača Splitsko-dalmatinske županije nastupit će na 7. međunarodnom sajmu proizvoda i usluga ruralnih područja “Eko-etno”, koji će se u zagrebačkoj Areni održati od 14. do 18. listopada. Županija je do sada učinila puno na poticanju ove grane turizma, uloženo je gotovo šest milijuna kuna, a i nadalje će se kreditima pomagati vlasnicima sela od Zagore do otoka. Kako bi privukli još više gostiju, te predstavili čime se ponosi ta regija, posjetiteljima će se izložiti izvorni proizvodi i običaji. Posebna atrakcija bit će Poljičani, koji će gostima sajma upriličiti ugođaj s komina ...

NA 7. MEÐUNARODNOM SAJMU PROIZVODA I USLUGA RURALNIH PODRUČJA U ZAGREBU

Eko-etno baština: Splitsko-dalmatinska županija bogato predstavljena


Predstavljanje potencijala ruralnog turizma Splitsko- dalmatinske županije na sajmu najavit će sinjski alkari promenadom središtem Zagreba već ovoga utorka


Piše: Ojdana Koharević / Slobodna Dalmacija
Foto: Ante Čizmić / CROPIX
Izvor: Slobodna Dalmacija


Splitsko-dalmatinska županija ove godine nastupa na do sada najvećem izložbenom prostoru od čak 150 četvornih metara.

Posebna atrakcija bit će Poljičani, koji će gostima sajma upriličiti ugođaj s komina, u čemu će zasigurno uživati brojni Poljičani u Zagrebu. Originalnim suvenirima i drugim proizvodima predstavit će se eko-etno sela na našim otocima, a posebnu prezentaciju imat će Park prirode Biokovo s eko-etno selom Veliki Godinj, pravim muzejom Zabiokovlja.

U ulozi domaćina bit će splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader, a učenici srednje Turističko-ugostiteljske škole iz Splita poslužit će delicije i za goste rezati pršut.

Uz piće i iće bit će i pjesme i plesa učenika OŠ oca Petra Perice iz Makarske, te starih narodnih igara i običaja, što će u Arenu privući brojne zagrebačke Dalmatince i sve druge ljubitelje ove regije.

Početak Međunarodnog sajma “Eko-etno” najavit će dan prije, u utorak, sinjski alkari promenadom ulicama središta Zagreba do Trga bana Jelačića.

Povezani članci

Who's Online

We have 201 guests and no members online