Klinci iz vrtića: Policajci nisu zločesti barbe

Policija RHPolicijska postaja Omiš, u suradnji s dječjim vrtićima na području grada Omiša i Općine Dugi Rat, organizirala je vlastiti projekt “Dana otvorenih vrata“. Tom prigodom u goste im je stiglo oko 350 znatiželjnih mališana svih odjeljenja kako bi se na zanimljiv način upoznali s aktivnostima policijskih službenika, zakonskim odredbama, Obiteljskim zakonom, ponašanjem i sigurnosti u prometu, te nizom drugih stvari koje bi trebali znati. Dojmove s ovog događaja djevojčice i dječaci prenijet će na papir, a njihovi radovi biti će izloženi povodom proslave Dana policije. Iz PP Omiš se nadaju da će ovu praksu nastaviti i dogodine ...

OKO 350 DJECE IZ VRTIĆA S POLICIJOM U OMIŠU

 Policajci nisu zločesti barbe

Najveća gužva stvorila se oko policijskih vozila, jer je san svakog dječaka isprobati kako je to biti policajac, barem na koju minutu. Dojmove će djevojčice i dječaci prenijeti na papir, putem crteža ili literarnog rada


Piše: Nikolina Tomasović /EPEHA
Izvor: Slobodna Dalmacija

- Ovo je jedan od načina na koji se pokušava djeci razbiti ona negativna barijera kojom se često zastrašuju djeca o policajcima kao nekim zločestim barbama, želimo im pokazati da smo im prijatelji i da nam se mogu s povjerenjem obratiti u bilo koje doba - kazao je pomoćnik načelnika PP Omiš Ivica Puljak.

Djeca iz vrtića s policijom u Omišu

Najveća gužva stvorila se oko policijskih vozila, jer je san svakog dječaka isprobati kako je to biti policajac, ako ne u budućnosti, onda barem na jedan dan.

Što se smije, a što ne smije, te što su sve naučili, glasno su ponavljali, a sve to imat će prigodu prenijeti i na papir, jer će u sklopu spomenutog projekta, impresije s ovog događaja, tri crteža ili literarna rada, biti nagrađena iz programa nacionalnog plana sigurnosti na cestama, a bit će i izloženi povodom proslave Dana policije.

Ovu lijepu praksu, koju su započeli lani, nadaju se iz PP Omiš, nastavit će i dogodine, a sve, naravno, u svrhu sigurnosti najmlađih.

Povezani članci

Who's Online

We have 221 guests and no members online