Počinje akcija 'Mir dobro'

pirotehnika"Petarda mu eksplodirala u ruci", "Zbog eksplozije petarde dječak završio u bolnici", "Veselo slavlje završilo tugom",... Takvi i slični naslovi vijesti iz crne kronike nipošto nisu rjetkost u ovim predblagdanskim  danima. Tradicionalna MUP-ova akcija 'Mir i dobro', kojoj je svrha spriječiti zlouporabu oružja i eksplozivnih tvari te u vrijeme Božićnih i novogodišnjih blagdana izbjeći trajne neželjene posljedice nestručnog rukovanja pirotehnikom, ove godine počinje 10. prosinca, a završava 7. siječnja, izvjestili su iz MUP-a. Zbog neopreznog i nestručnog rukovanja pirotehnikom lani je teško ozljeđeno devet osoba, a lakše 21. Djeco i roditelji - oprez! ...


NE Pirotehnici!


Recite NE pirotehnici!
Mir i dobro i bez pirotehnike!


Ovom akcijom upozorava se građane na opasnosti zloporabe oružja, streljiva, eksplozivnih i pirotehničkih sredstava i improviziranih eksplozivnih naprava kućne izrade, čija je zloporaba posebno izražena u predblagdansko vrijeme.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa uputilo je vrtićima, osnovnim i srednjim školama dopis kojim se potiče na oprez, iznimnu pozornost i nadzor nad djecom kad su u pitanju pirotehnički proizvodi.

Kao što je poznato, pirotehnički proizvodi su šarenih boja i samim time plijene pozornost djece. Dječju znatiželju ne treba zatomljivati, već uz pomoć roditelja usmjeravati u pravom smjeru.

Povezani članci

Who's Online

We have 159 guests and no members online