Opusti se i uživaj

opuštanjeKljuč sreće leži u vašoj sposobnosti da se opustite. Živjet ćete sretnije i zdravije. Svakodnevno trčanje, žurba i neumorni ritam koji zadaju svakodnevne obveze mogu dovesti do toga da zaboravite na male stvari koje vas vesele. Mislite zato na sebe i odvojite barem 15 minuta vremena dnevno za opuštanje. A da biste u tome uspjeli, prvo biste se trebali okružiti pozitivnim i dragim ljudima. Osobe koje crpe vašu emocionalnu energiju trebate prepoznati i udaljiti od sebe... Novinari T-portala potrudili su se razmisliti o načinima kako se opustiti ...

Izvor: T-Portal
 
Pripremite pjenušavu kupku. Stavite laganu glazbu, upalite mirisne svijeće i uživajte u toploj kupki. Ako vam je to dosadno, u kupaonicu pozovite partnera ili ponesite zabavan časopis ili opuštajuću knjigu. Zaboravite malo na brige i uživajte.

pogledajte film

Ustanite prije svih. Svako jutro ustanite nekoliko minuta prije ostalih izađite na balkon ili sjednite uz prozor i sami uživajte u jutarnjoj kavi ili čaju.
 
Pogledajte film. Unajmite neku dobru (englesku) komediju , plesni ili bilo koji drugi film koji će vas zabaviti i natjerati na smijeh. Smijeh opušta i pomaže vam da sagledate svoj život iz druge perspektive.
 
Krećite se. Nitko nije rekao da opuštanje mora biti pasivno. Stavite na uši slušalice, uključite svoju omiljenu glazbu i otplešite ili prošetajte rivom na nekoliko najdražih pjesama. To će vas osvježiti, podići vašu energiju i bit ćete spremni za iduće izazove.

opuštanje