Proračun Šestanovca točno 10 milijuna kuna

ŠestanovacOpćinskom vijeću Šestanovca uspjelo je u onome što dugoratskom vijeću nije u više navrata, usvojilo je proračun za 2010. godinu koji će iznositi 10 milijuna kuna. Što se tiče prihodovne strane, uz izvornih tri milijuna kuna u Općini Šestanovac se nadaju ostatak namaknuti od prodaje zemljišta i dotacijama županije i države. Pod prodajom zemljišta se misli na radnu zonu koju se uskoro namjerava privesti svrsi. Upravo je ovogodišnjim proračunom planirana izrada projektne dokumentacije šestanovačke radne zone za koju je, uz ostale komunalno-infrastrukturne zahvate, Općina namijenila čak sedam milijuna kuna ...


ŠESTANOVAC


Proračun Šestanovca točno 10 milijuna kuna


Piše: Mladen Nejašmić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Od ostalih izdataka, milijun kuna ići će za stipendiranje učenika i studenata.

U proračunu se nalazi i stavka za izradu projektne dokumentacije dječjeg vrtića. Ako je za vjerovati onom što piše, šestanovački mališani napokon bi trebali svjedočiti onome o čemu su sanjale generacije.

- Mislim da se radi o razvojnom proračunu, jer bismo realizacijom radne zone omogućili dolazak svježeg kapitala u općinu, čime bismo nezaposlenost sveli na minimum. Namjera je poboljšati komunalnu infrastrukturu kao preduvjet kvalitetnijeg življenja na ovim prostorima.

S druge strane, ulaganjem novca u djecu, učenike i studente, ulažemo u budućnost mjesta i pokoljenja koje dolaze - kaže načelnik općine Pave Čikeš.

Povezani članci

Who's Online

We have 258 guests and no members online