Žutilo i akademska 'dosada'

novineČime se ovog iznimno hladnog siječnja bavi Europa? Koje su to teme koje ponajviše zaokupljaju Europljane? Prevladava li optimizam ili su se crni tonovi iz prošle godine preselili i u ovu?U europskim medijima prevladavaju životne teme, prije svega one koje se tiču teške gospodarske krize i modela kako je pobijediti. U svim tim napisima nema nikakva senzacionalizma, dapače, neke od tema obrađene su na sasvim nenovinski način, gotovo akademski precizno. Neki bi, prema našim standardima, rekli dosadno. Jer, ako to usporedimo s našim medijima, stvar je gotovo dijametralno drukčija. Ekonomske teme u nas su u pravilima tek usputne, dolaze na naslovnice samo onda kada je riječ o nekoj propaloj tvrtki ili kada se od ekonomske teme može izvući senzacija. Žutilo je jedini prolaz do naslovnice..., piše Jurica Korbler u Vjesniku ...


Žutilo i akademska "dosada"

Piše: Jurica Korbler / Vjesnik
Izvor: Vjesnik


 Clanak  PROČITAJTE VIŠE...


Životne teme koje prije svega govore o izazovima gospodarstva nama su neatraktivne ili mnogo manje atraktivne nego Europljanima. Nas i dalje sve zanima iz segmenta afere i senzacije.

Ali, to je još očito teret tranzicije i trebat će vremena da jedino prave i istinske teme, koje se tiču svakog pojedinca i njegove sudbine - od plaća, otkaza do mirovina - izbore svoje mjesto na naslovnicama hrvatskih medija.

Povezani članci

Who's Online

We have 110 guests and no members online