Kutak za neodlučne a i one druge

Perem rukeJoš su samo dva, tri dana do izbora, ma možemo mi to preživiti, izgurati, kad smo preživjeli dosad sve ove "napade" na intelekt, srce, memoriju i sve ostale ranjive točke koje su "gađali" viši pripadnici kaste političara i njihovi mentori. Možemo i nadalje zatvarati oči pred plakatima, možemo mjenjati stanicu na radijju kad nakon Dylana uleti predizborni propagandni blok, možemo i ne čitati novine, možemo ovo, možemo ono, možemo i ne izaći na te nedjeljne izbore. Mislim, možemo... Sve... A da li će se izbjegavanjem susreta sa stvarnošću problem izgradnje naše bolje budućnosti bez nas sam rješiti ili početi rješavati? Vjerojatno neće, no eto, dosta Vas, neodlučnih, odlučilo je da ne preuzme odgovornost. Razumijem Vas, doista, jer što možete promjeniti? Ništa spektakularno u svakom slučaju. Politika i političari se četiri godine bave nama i našim životima, a mi njima samo jedan dan, i to svake četiri godine. I ne cijeli dan. Svega 12 sati ...

Piše: Mladen Banović

A poslije građanskog čina, kreće druga faza bitke za fotelje, nečuveno postizborno koaliranje. A Vi mislite da znate za koga ste glasali? Odnosno za koga niste...

Sve što sam vidio, čuo, pročitao u ovoj kampanji, sve vrle zamisli arhitekata naše bolje budućnosti i doktora koji će čarobnim štapićem uspjeti izlječiti sve bolesti današnjeg hrvatskog društva i uvesti nas u blagostanje, sve se može skriti i pasti ničice pred jednostavnim, iskrenim i mudrim rječima jednog skromnog čovjeka... Don Ivan GrubišićDon Ivan Grubišić, L'enfant terrible Crkve u Hrvata ispred Etičkog foruma poručio je sljedeće:

"Svjesni ozbiljnosti stanja u društvu, treba imati smjelosti i hrabrosti, pozvati građane da iziđu na izbore. Do ovakvog su nas stanja dovele upravo, i uglavnom, političke elite i pojedinci koje i sada imamo na izbornim listama. Hrvatska je prezadužena zemlja, hrvatski narod izumire, moralna močvara buja, ne funkcionira pravna država, kriminal i korupcija caruju.

Uza sve to, ne odustajući od promoviranja demokratskih procesa i inzistiranja na moralnim i etičkim vrijednostima, kao i nove paradigme koja na tim vrijednostima počiva, potičemo građane da iziđu na izbore i da svoj glas dadu onoj listi za koju smatraju da će pomoći da poraste nada, a da se umanji beznađe i depresivnost.

U tom pogledu nitko nije nevažan; svaki glas zlata vrijedi!"  ...


obitelj

Povezani članci

Who's Online

We have 156 guests and no members online