Pedeset godina svećenstva don Jure Naranče

Pedeset godina svećenstva don Jure NarančePod geslom ‘Gospodine, daj da budem svima sve’ don Jure Naranča proslavio je jubilarnu, pedesetu godinu svećenstva. Crkva sv. Ivana Krstitelja u Slimenu bila je pretijesna da primi sve one koji su htjeli prisustvovati ovom iznimnom vjerskom događaju. Koncelebriranom misnom slavlju uz zlatomisnika još su nazočili don Marin Škarica i don Stipe Ljubas. Ovaj osebujni pastoralni radnik, koji iznad svega plijeni svojom jednostavnošću, iskrenošću i humanošću, još jednom se prisjetio davne 1959. godine, kada je u rodnim Jesenicama rekao svoju mladu misu. Od tada je don Jure župnikovao u Slivnu Ravnu, Segetu, Dućama, Cisti Velikoj i na koncu u Slimenu, gdje se i danas nalazi ...

ZLATOMISNIK SLAVIO S VJERNIČKIM PUKOM

Pedeset godina svećenstva don Jure Naranče                                                         

 Tekst i snimka: Mladen Nejašmić / EPEHA
 Izvor: Slobodna Dalmacija

U pedeset godina vjernosti Bogu i narodu, a oslonjen na evanđelje, don Jure Naranča ostavio je neizbrisiv trag gdje god je službovao.

don Jure Naranča

Don Jure Naranča

O tome svjedoči uređena crkva, dvorište i maslinik u Slimenu, vrtić i kuća za časne sestre u Segetu i u Dućama nova župna crkva. Veliki dio učinjenog radilo se i gradilo u teškom vremenu kada državne vlasti nisu bile sklone podupirati crkvene aktivnosti. Uza sve nedaće i obveze nikada nije zanemario duhovne potrebe povjerenog stada, a sve pod tamnom sjenom sudskih sporova, rasprava i svjedoka.

- Niste se štedjeli ni u primorju ni u župama na kamenu. Pred pedeset ljeta bijaste zrno pšenično, do danas pak postadoste stablo gorušičino - samo je jedan citat iz pisma zahvale župljana Slimena upućenog svom župniku don Juri Naranči, koji na najbolji način oslikava jednog pastoralnog voditelja, koji je cijeli svoj život podredio Bogu i svom hrvatskom narodu.

Povezani članci

Who's Online

We have 119 guests and no members online