Tisuće vjernika na Križnom putu u Radobilji

RadobiljeViše od tisuću vjernika iz svih župa omiškog dekanata okupilo se u starohrvatskoj parohiji Radobilji u nedjelju na zajedničkom obredu Križnog puta. Nepregledna kolona protezala se kilometar dugom cestom prema brdu Gradini, gdje su župljani Katuna i Kreševa, predvođeni svojim pastoralnim voditeljem don Većeslavom Šupukom, prije nekoliko godina podigli impozantni, 30 metara visoki armiranobetonski križ s pripadajućim postajama. Tijekom obreda tradicionalno je nošen nekoliko metara visoki drveni križ pod kojim su naizmjenično klicali vjernici Katuna i Kreševa ... 

 

Tisuće vjernika na Križnom putu u starohrvatskoj parohiji Radobilji


Tekst i slike: Mladen Nejašmić / EPEHA
Izvor: Slobodna Dalmacija

Tradicionalnom obredu razmatranja muke Kristove odazvao se velik broj mladih iz cijelog dekanata, koji su u Radobilju stigli brojnim autobusima. Upravo su učenice Srednje škole “Jure Kaštelan” iz Omiša, Ivana Galić, Ana Marušić, Marija Kovačić i Paula Čaleta, napisale i čitale postaje Križnog puta, a cijelu muku predvodio je don Ivan Babić.

Vjernici na Križnom putu u Radobilji

Zgusnuti korizmeni program nastavit će se i sljedeće subote 28. ožujka, s početkom u 18 sati, kada će se u mjesnoj crkvi Posrednice svih Milosti, u organizaciji župnog ureda i Općine Šestanovac, održati koncert mješovitoga pjevačkog zbora KUD-a “Ina iz Zagreba, pod ravnanjem Bojana Pogrmilovića.

Gosti iz Zagreba izvest će “Postaje križne puka našega” Ljube Stipišića Delmate, pučki korizmeni oratorij na stihove Stake Klanac Tulić i biblijske tekstove za sola, muški i ženski zbor.

Povezani članci

Who's Online

We have 303 guests and no members online