Blaženom Graciju Kotorskom u pohode

blaženi Gracija KotorskiU nedjelju, 9. studenoga 2008. navršava se 500 godina od preminuća našega blaženika blaženog Gracije Kotorskoga. Ova godina je u Boki Kotorskoj posvećena Miljenicima Boke (svetom Leopoldu, blaženoj Ozani i blaženom Graciji). Smatrali smo shodnim i zgodnim dati podršku bokeljskim Hrvatima te im se pridružiti na toj proslavi. Naš autobus će ići iz Omiša (a po potrebi iz Splita) u ranim jutarnjim satima, u subotu 8. studenoga. Ukoliko želite s nama put Kotora, javite se ...

500-ta GODIŠNJICA SMRTI BLAŽENOG GRACIJA KOTORSKOG

Piše: Borko Gunjača
Izvor: Obiteljska zajednica "Karol i Emilija" Omiš

Glavna proslava ovoga sveca događa se 9. studenoga u mjestu Muo, a svečano misno slavlje predvodi kardinal Vinko Puljić. Smatrali smo shodnim i zgodnim dati podršku bokeljskim Hrvatima te im se pridružiti na toj proslavi.

 

Župna crkva Pomoćnice kršćana, Svetište bl Gracija, Muo, 1864

Župna crkva Pomoćnice kršćana, Svetište bl Gracija, Muo, 1864

Naš autobus će ići iz Omiša (a po potrebi iz Splita) u ranim jutarnjim satima, u subotu 8. studenoga.  Na putu ćemo zastati u Gružu (Dubrovnik) u crkvi sv. Križa gdje ćemo imati mogućnost dobiti blagoslov sa relikvijom svetoga križa koja se tu nalazi.

Slijedeće stajanje bilo bi u Herceg Novom, rodnom mjestu svetoga Leopolda. Tu bi imali misu. Ostali dio dana razgledali bi Kotor i okolicu, a navečer bi se smjestili u Donjoj Lastvi.

U nedjelju bi sudjelovali na svečanom misnom slavlju u Muo. Poslije ručka usljedio bi bio povratak kući.

Cijena cjelokupnog aranžmana bila bi 300 kn.

Ukoliko želite sa nama put Kotora, javite se što prije na mobitel 091 538 6026 ili na e-mail  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Povezani članci

Who's Online

We have 167 guests and no members online