Za osmaše: Djeca ne znaju što im se nudi

školaU splitskoj knjižnici Marka Marulića jučer je u organizaciji Županijskog ureda državne uprave otvorena tradicionalna manifestacija pod nazivom „Otvoreni tjedan srednjih škola". U sklopu manifestacije, u knjižnici će se cijeli ovaj tjedan roditeljima i budućim srednjoškolcima predstavljati sve srednje škole Splitsko-dalmatinske županije. - Trebamo pomoći mladim ljudima da izaberu školu koja je u skladu s njihovim interesima, željama i sposobnostima. Ako se djeca u školi budu dobro osjećala, znatno će se smanjiti i postotak devijantnog ponašanja - poručila je okupljenima psihologinja Mirjana Nazor.. - U školama postoje brojni programi za koje roditelji nisu niti čuli, a djeca ne znaju ni deset posto onog što im se nudi. Nadamo se da će im ova manifestacija pomoći da doznaju sve što ih zanima, te da će im to olakšati odabir budućeg zanimanja - kazala je Nansi Ivanišević ...

ZA OSMAŠE OTVORENI TJEDAN SREDNJIH ŠKOLA

Djeca ne znaju što im se nudi

Piše: Marina Dokoza / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Svakog dana manifestacije zainteresiranima će se predstaviti po pet škola s prigodnim programom od pola sata, i to u vremenu od 17 do 20 sati, dok će u subotu predstavljanje započeti u 9 sati.

U subotu će, također, u knjižnici biti postavljeni i štandovi svih srednjih škola, na kojima će učenici moći dobiti sve potrebne informacije.

- U školama postoje brojni programi za koje roditelji nisu niti čuli, a djeca ne znaju ni deset posto onog što im se nudi. Nadamo se da će im ova manifestacija pomoći da doznaju sve što ih zanima, te da će im to olakšati odabir budućeg zanimanja - kazala je Nansi Ivanišević, voditeljica Odsjeka za prosvjetu, kulturu, informiranje, šport i tehničku kulturu pri Uredu državne uprave.

Na otvorenju je predstavljena i knjižicaKamo poslije osnovne škole?" u kojoj će učenici moći pročitati sve o programu škole koja ih zanima, broju bodova potrebnih za upis u pedeset srednjih škola u Splitsko-dalmatinskoj županiji te opis pojedinih zanimanja.

Uz srednje škole, u knjižici su predstavljene i neke stručne službe i institucije važne osnovnoškolcima, poput Hrvatskog zavoda za zapošljavanje gdje učenici svakog radnog dana od 8 do 13 sati mogu doći na profesionalno informiranje ili savjetovanje.

 

Povezani članci

Who's Online

We have 72 guests and no members online