Zanimljivosti..

60 godina braka Markičevićevih

60 godina braka Marina i Mile MarkičevićSupružnici Marin i Mila Markičević, nakon 60 godina sretnog braka, po drugi put su se našli pred oltarom i svećenikom don Božom Čubelićem i još jednom rekli jedno drugome vječno "da". Protekle nedjelje Markičevići su u krugu obitelji, rodbine i poznanika proslavili 60 godina zajedničkog života. Hej, 60 godina! Marin Markičević iz Tugara, rođen je 23. srpnja 1924. i Mila rođena Jurišić, rođena 4. travnja 1928. godine vjenčali su se 28.veljače 1949. u Crkvi Porođenja Blažene Djevice Marije u Tugarima. Vjenčanje je obavio don Duje Klarić. U punih šezdeset godina braka u kojemu je bilo radosti, ali i muke, veselja, puno truda, patnje, rada, neimaštine, "borbe za goli život" i prijeđenih životnih Kalvarija supružnici Markičević su odgojili troje djece: sina Antu i kćeri Smiljanu i Ranku, od kojih imaju osam unučadi i troje praunučadi ...

NEKA IM U ZDRAVLJU, SRiĆI I VESELJU PROÐE I IDUĆIH 60!

60 godina braka Markičevićevih

Piše: Davor Grgat

Od malih nogu barba Marin se bavio poljoprivredom, uzgajajući kao i  svi mještani Tugara povrće, trešnje, vino, a supruga Mila kako bi othranila obitelj  bila je primorana to prodavati na splitskom ili omiškom pazaru

60 godina braka Marina i Mile Markičević

Godine 1960. Marin se zapošljava u Poljoprivrednoj zadruzi „Tugare“  gdje ostaje do umirovljenja. 

Barba Marin, kaže: „Nisam bio omiljen ondašnjem komunističkom režimu i zbog toga sam svake godine barem po tri mjeseca bio u vojnoj rezervi“.  

Slaveći ovaj značajan datum, sretni supružnici Markičević su iskazali sreću i zadovoljstvo, što su nakon šest desetljeća "izveli na pravi putdjecu i unuke, za što su zahvalni dragom Bogu.

U razgovoru ugodnom doznajemo da je barba Marin i veliki zaljubljenik u Poljica i poljičku baštinu, a baba Mila je pravi specijalist za poljički soparnik u što smo se i osobno uvjerili.

Povezani članci

Who's Online

We have 206 guests and no members online