Zanimljivosti..

Mladenački snovi se mogu ostvariti

Jojo na GrobnikuKako su psiholozi već odavno zaključili, loše vijesti i različiti scenariji nesigurnosti puno duže ostavljaju traga u mislima prosječnog čovjeka nego što to čine dobre vijesti. Upravo zbog toga nećemo i ovdje o najnovijem ubojstvu ili premlaćivanju, a nećemo niti o financijskoj krizi koja se polako preljeva i na naše obale... Reći ćemo svega par rečenica o mirnom obiteljskom čovjeku iz našeg susjedstva. On nije izumio lijek protiv prehlade, ne ganja balun bolje od Bake, Jojo bikernije dobio sedmicu na lotu, ne bavi se politkom niti voli da se ona bavi s njim, i ne, neće se kanditirati za načelnika :). On radi u svojoj radnji. Obrtnik je i svojim znanjem i trudom prehranjuje svoju obitelj, odgaja djecu i ni po čemu bitnome se ne razlikuje od stotina naših sumještana koji žive sličnim životom... On je Joško Pavić, među bikerima poznatiji kao Jojo i nedavno je ostvario svoju mladenačku fantaziju - vozi moto utrke! I to kako! Sa svojom vjernom Yamahom (Fazer) postao je prošli tjedan na moto stazi u Grobniku najbolji motorist u "fun" klasi Dunlop kupa! Između tridesetak bikera Jojo je u četiri Motohappeninga bio sveukupno najbrži i zasluženo osvojio pregršt pehara i trofeja, te skuter kao glavnu nagradu. Čestitamo i bilježimo se na slavljeničke čevape! ...

BRAVO JOJO!

nagrade

Piše: Mladen Banović
Fotografije: Neno Pavić, Sandra Pavić i ostali Rebornovci, Mladen Banović

Posjetili smo ga u njegovoj automehaničarskoj radionici u Dugom Ratu u kojoj smo zatekli i Nenu, kolegu mu iz moto kluba "Reborn Dalmacija", te prijatelja Vicu.

Jojo na Grobniku

- Skup je to sport, kaže nam šampion. Gume su skupe, a staza ih pojede dok si rekao keks. Treba imati potpunu i vrlo kvalitetnu (što znači i skupu, op.a.) zaštitnu opremu, jer jedino tako opremljen smiješ izaći na stazu. Motor mora biti "picikato", bez greške. Trening vožnje se također plaćaju, čak i same službene utrke, a treba i doći do Grobnika, a sve to košta. Skup je to hobby i samo uz odricanja ga si mogu priuštiti, ali gušti su gušti... - priča nam Jojo koji se počeo službeno natjecati lani, a već ove je godine cijelu motorističku konkurenciju u "Fun" klasi ostavio iza sebe.

Jojo na Grobniku

- Otkad vozim utrke, primjetio sam da puno sporije vozim na cesti - kaže Jojo, koji na prometnicama i nije nikad vozio brzo. Za nekim drugima su se okrećali kad bi projurili daleko "iznad stoje" uz zaglušujući Vrrroooaaaaar... cestom kroz mjesto.

Jojo u garaži

Pravi bikeri guštaju u vožnji, i ne, ne ćute onaj legendarni "vjetar u kosi" jer uvijek nose zaštitne kacige, i općenito punu pažnju poklanjaju sigurnosti, kao svojoj tako i sigurnosti drugih sudionika u prometu, te ispravnosti motora i opreme.

Biker Jojo

Jojo se i dogodine planira natjecati u moto utrkama. Po propozicijama, ne smije se više takmičiti u Dunlop kupu, no ne fali natjecanja motorista - amatera, među kojima se da naći i bivših trkača i profesionalaca, ali i pravih zaljubljenika u motore i moto sport iz susjednih zemalja, kojima financijske prilike omogućavaju da bezbrižnije guštaju u višednevnom treniranju i uzbudljivim moto natjecanjima.

Biker Jojo

- Ima Talijana, Austrijanaca, koji su česti gosti Grobničke staze koja je dobro uređena i njima očito vrlo financijski prihvatljiva. Ima ljudi koji dolaze i s više motora, svaki za drugu klasu natjecanja... - priča Jojo dogodovštine sa i izvan staze.

Biker Jojo  na stazi, Rebornovci u gledalištu

Tim je ovaj njegov uspjeh još i veći. Jer u njega je utkano puno ljubavi, rada, odricanja, razumjevanja njegove Sandre i obitelji.

Biker Jojo i njegova Sandra

Mladenački snovi doista se mogu ostvariti!

Valjda će i mlađe generacije dugoratskih motorista i "skuteraša" odabrati ovakav ili sličan "put", tj. način ispoljavanja svojeg hobija.

Biker Jojo i njegova Sandra

Umjesto bezglavog jurcanja, nepažljiva uključivanja u promet, pa i pravih izljetanja na cestu (a čujem, na Dućama je nedavno bilo i izljetanja, tj. sljetanja na plažu), vožnji bez zaštitne kacige, ispravnih svjetala, neregistriranih i ne baš sigurnih motora, pa "zafrkancije" i "bježanije" pred policijom, a što tek reći za nesnošljivo zujanje njihovih tigrastih komaraca ulicama usnulog mjesta...

Biker Jojo s trofejima

(Svi smo mi bili mladi,  i još jesmo :-) ali...) sve to doista nema nikakve veze sa ljubavlju prema motorima i guštanju u bikerskom načinu života.

Jojo

Povezani članci

Who's Online

We have 240 guests and no members online