Zanimljivosti..

Robert Pauletić osvojio Južni pol

Pauletić osvojio Južni PolPoznati kvizoman, svjetski putnik, poduzetnik i pisac Robert Pauletić u ponedjeljak navečer po hrvatskom vremenu je postao prvi Hrvat koji je uspio doći do Južnog pola. - Na Južni pol stigli smo u 22 sata po hrvatskom vremenu, i tamo sam zabio koplje s tri zastavice na kojima su Stipe Božić, Kvisko i grb Hajduka - kazao je Pauletić javljajući se satelitskom vezom u program splitske Radio Dalmacije. Pauletić na Južni pol nije putovao sam, s njim je bila ekspedicija u kojoj su bili pustolovi iz Velike Britanije, Njemačke, Novog Zelanda i Japana, a na najjužnijoj točki zemaljske kugle dočekala ih je temperatura od minus 31 stupnja ...


PAULETIĆ OSVOJIO JUŽNI POL


Grb Hajduka, Kvisko i slika Stipe Božića krase Južni Pol


Piše: I. Profaca / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Pauletić na Južni pol nije putovao sam, s njim je bila ekspedicija u kojoj su bili pustolovi iz Velike Britanije, Njemačke, Novog Zelanda i Japana, a na najjužnijoj točki zemaljske kugle dočekala ih je temperatura od minus 31 stupnja, no uz vjetar je osjećaj, kaže Robert, bio kao da je minus 42. No, bilo je sunčano pa je, kaže, i toliku hladnoću uspio nekako izdržati.

Pauletić ide na Južni pol

- Nasmrzavali smo se, ali to me nije spriječilo da zapjevam Marjane, Marjane, kazao je Pauletić na Radio Dalmaciji.


Na Južnome polu ekipa se zadržala četrdesetak minuta, a Pauletić je tom prilikom snimio i nekoliko kadrova za potrebe TV reportaže koju priprema s ovog putovanja.

No, zato mu je, kako najavljuje, ovo za dulje vrijeme posljednja ovakva pustolovina.

- Led sada ne želim vidjeti niti u čaši, planiram otići na neku tropsku plažu s djecom, kaže.

S Antarktike Pauletić prvo putuje u Čile, a očekuje da će se u Hrvatsku vratiti između 17. i 20. prosinca.

Pauletić je posvetio ovo putovanje Stipi Božiću, jer je proslavljeni splitski alpinist bio prvi Hrvat koji je dosegnuo Sjeverni pol. Osim toga, njih su dvojica nedavno zajedno išli na Himalaju, a s toga putovanja Pauletić je objavio i knjigu "Himalaja u 77 priča" koja obara rekorde prodaje.

 

Povezani članci

Who's Online

We have 126 guests and no members online