KUD Dalmacija na zatvaranju Prološkog kulturnog ljeta

KUD DalmacijaNa zatvaranju 5. prološkog kulturnog ljeta gostovao je folklorni ansambl "Dalmacija" iz Dugog Rata. Zbog kiše program je održan u neobnovljenom Domu kulture, što nije smetalo Dugoraćanima da u neadekvatnim uvjetima održe bogat program iz svoje riznice hrvatskog folklora. Stari splitski plesovi, plesovi otoka Korčule, bunjavački plesovi i kolo iz opere "Ero s onoga svijeta". Još su u programu sudjelovali klapa "Profešuri" iz Omiša, Zlatko Šimić i orkestar s dalmatinskim pjesmama, te guslar Ivan i Andreas Perasović na diplama ...

KUD DalmacijaDomaćini su čestitali i zahvalili Anti Uvodiću, predsjedniku KUD-a "Dalmacija", na vrlo lijepom i bogatom programu.

Jedina opaska pripala je organizatorima, a to je KUD "Proložac", što nije uz organizaciju i marketinški odradio posa tako da je u dvorani bila vrlo slaba posjećenost. Može se slobodno reći - više izvođača nego publike.

KUD DalmacijaSlaba posjećenost je možda odraz skeptičnosti prološke publike prema organizatorima i programu Kulturnog ljeta, jer iz kojekavih tehničkih, organizacijskih ili sličnih problema, 30 posto najavljenog programa jednostavno nije održano, a dan zatvaranja se poklopio sa završetkom kazališnih susreta u Zagvozdu gdje su gostovali Histrioni, što treba pripisati neažurnosti organizatoram a samo je stjecaj okolnosti da su Zagvožđani svoj program odgodili zbog vremenskih nepogoda.

Povezani članci

Who's Online

We have 177 guests and no members online