Poduzetništvo u kulturi

Ministri gospodarstva i kulture Damir Polančec i Božo Biškupić potpisali su u ponedjeljak sporazum o provedbi dva milijuna kuna vrijednog pilot-projekta "Poduzetništvo u kulturi" za 2008., u okviru kojega će se odmah raspisati natječaj za financiranje projekata u tradicionalnim obrtima, izdavaštvu i umjetničkoj industriji. Bespovratnim novcem do 100.000 kuna financirati će se projekti trgovačkih društava, obrtnika, kulturnih ustanova, umjetničkih organizacija i samostalnih umjetnika. Poduzetnici koji će udovoljiti kriterijima dvotjednog natječaja dobiveni će novac moći uložiti u nove tehnologije, zakup prostora, stipendije ...

Kulturnjacima dva milijuna kuna bespovratnih poticaja
 
Izvor: Vjesnik, HINA
 
Biškupić je naglasio kako je potpisani sporazum samostalne umjetnike i sve koji se bave umjetničkom industrijom stavio u ravnopravan položaj s ostalim poduzetnicima.

Božo Biskupić


Polančec je, pak, istaknuo kako je riječ o pilot-projektu za koji su dva ministarstva izdvojila po milijun kuna, te kako očekuje da će se ta izdvajanja iz godine u godinu povećavati.
 
Naglasio je da je za kulturnjake koji će aplicirati za bespovratna sredstva pripremljen obrazac iz kojeg će moći vidjeti što im je sve potrebno za sudjelovanje u natječaju, a natječaj će se po potrebi i produljiti.
 
Podsjetio je da Vlada niz godina bespovratnim novcem potiče malo i srednje poduzetništvo.
 
"U proračunu je ove godine u tu svrhu osigurano više od 350 milijuna kuna, a do sada smo zaprimili 11.322 zahtjeva za bespovratnim novcem",
rekao je Polančec.

Povezani članci

Who's Online

We have 238 guests and no members online