Diva je diva i na koru župne crkve

Ivanka Boljkovac u Župnoj crkvi sv. Mihovila arkanđela u OmišuU petak 4. rujna o.g. u Župnoj crkvi sv. Mihovila arkanđela u Omišu održan je koncert iz ciklusa Heferer orgulje 2009. Koncert je organiziran u sklopu 16-og Orgulje Heferer festivala (5. srpnja - 16.10. 2009.),  u organizaciji Koncertne direkcije Zagreb. Posjetitelji su u prepunoj omiškoj crkvi uživali u skladbama Lukačića, Frescobaldia, Durantea, Mozarta, Vivaldia, I. pl. Zajca i niza drugih kompozitora koje su izvodile naša draga sopranistica Ivanka Boljkovac i Borna Barišić na orguljama. Naše predivne omiške orgulje pod prstima Borne i Ivankin osebujan glas bili su veliki, veliki užitak za pamćenje ...


ORGULJE I GLAS

Diva je diva i na koru župne crkve

Tekst i slike: Zorana Vuković

Ivanka Boljkovac u Omišu, Heferer orgulje 2009.Proći sinoć Omišem, a ne zaustaviti se ispred crkve i ne poslušati barem dio ove koncertne poslastice bio bi pravi "grijeh". Zaista, Ivanka i Borna su svojim izvedbama dodatno podigli ionako visoku temperaturu u crkvi te zasluženo osvojile ovacije publike.

Za mlađe čitatelje, koji su Ivanku gledali u sastavu žirija emisije u kojoj su se tražile mlade pjevačke nade, a i za starije, koji nisu baš česti gosti kazališta i ne znaju baš sve o Ivanki (kao ni ja) evo malo detaljnije o sinoćnjoj omiškoj gošći.

Ivanka Boljkovac, sopran, istaknuta je hrvatska vokalna umjetnica; diplomirala je i magistrirala solo pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Marije Borčić.

Godine 1978. osvojila je drugu nagradu na Natjecanju mladih muzičkih umjetnika i nagradu Vjesnikove kritike Darko Lukić, a godine 1980. prvu nagradu na Natjecanju muzičkih umjetnika i drugu (prva nije dodijeljena) nagradu na Međunarodnom natjecanju opernih pjevača Villa Manin u Udinama.

U travnju 1980. debitirala je na pozornici Zagrebačke opere kao Elizabeta u Verdijevu Don Carlosu, a zatim postala njezinom stalnom članicom, nositeljicom mnogih glavnih uloga.

Osim na domaćim opernim pozornicama (Zagreb, Split, Osijek, Rijeka) nastupala je i diljem svijeta. Nastupa i koncertno.

Crkva sv. Mihovila arkanđela u Omišu

Diva je zvijezda i kad nastupa ne samo u velikim opernim kućama, već i s velikim užitkom i na koru župne crkve.

Povezani članci

Who's Online

We have 55 guests and no members online