Titula najkuhara otišla u Lovran, Špiro Pavlić treći

Špiro Pavlić - treći kuhar na Biseru Mora 2009Makarske kulinarske večeri Biser mora 2009. okončane su u nedjelju navečer dodjelom priznanja najboljim kuharima, a titulu najboljeg odnio je Željko Neven Premec iz Lovrana. Drugu i treće mjesto na tom međunarodnom natjecanju kuhara pokupili su Slovenac Janez Dolšek, odnosno Špiro Pavlić iz Dugog Rata koji je prošle godine bio najbolji. O pobjednicima je odlučivao stručni žiri s Tomislavom Nikšićem na čelu, šefom kuhinje podstranskog hotela Le Meridien Lav... Bravo Špiro!! ...

MAKARSKI BISER MORA - OKONČANE TRODNEVNE GASTRONOMSKE VEČERI

Titula najkuhara otišla u Lovran

Piše: T.Čubelić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

- Ovakve manifestacije svakako treba podržati. Iz ovoga se može vidjeti koliko su dobri naši kuhari i što sve znaju, a može se i mnogo toga naučiti o kulinarstvu - kazao nam je jedan od posjetitelja.

Ovu već tradicionalnu manifestaciju još jednom je organizirao Savez kuhara mediteranskih i europskih regija, kojem je na čelu poznati kuhar Miro Bogdanović.

Pobjednička trojka i njihovi trofeji

Natjecanje je počelo 27. veljače, a održavalo se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Stipe Mesića. Nastupilo je preko 40 kuhara iz zemlje i inozemstva.

špiro i kuhari

 

Povezani članci

Who's Online

We have 146 guests and no members online