Proslava međunarodnog dana biološke raznolikosti

Povodom Međunarodnog dana biološke raznolikosti i dana zaštite prirode u Republici Hrvatskoj, u Zagvozdu  je u nedjelju 23. svibnja održana proslava sa prigodnim programom u organizaciji Javne Ustanove "Park prirode Biokovo" i Općine Zagvozd. Organiziran je izložbeno prodajni sajam suvenira, tradicijskih i ekoloških proizvoda, radionica obnove starih zanata, dok su posebni gosti bili mađarski hrvati koji su predstavili svoju kuhinju i Udruga "DEŠA" iz Konavala koja je prezentirala obnovu proizvodnje svile od Dudova svilca. U sklopu programa održan je i okrugli stol "Mogućnosti razvoja agroturizma na području Zabiokovlja" gdje je pročelnik Upravnog odjela za turizam Splitsko-dalmatinske županije Joško Stella prezentirao "Strategiju razvoja ruralnog turizma Splitsko-dalmatinske županije" ...

TURIZAM

 Izvor: Dalmacija.hr

Na skupu je sudjelovao i Robert Bačac, predsjednik konzorcija "Ruralis" koji je prezentirao iskustva Istre u agroturizmu.

U Zagvozdu je održan okrugli stol "Mogućnosti razvoja agroturizma na području Zabiokovlja"

Okrugli stol je vodio Ante Cvitanović uz sudjelovanje osim gore navedenih i zamjenika župana Luke Brčića, te načelnika općine Miroslava Gaće.

Povezani članci

Who's Online

We have 336 guests and no members online