Ruralni turizam - neiskorišteni potencija

Na skupu Organizacijskog odbora 'Eko-etno Hrvatska 2008.' održanom u Benkovcu, potpisana je Deklaracija o ruralnom turizmu. Deklaracija je potaknuta činjenicom da ruralni turizam predstavlja golem neiskorišteni potencijal u Hrvatskoj te svjesni potrebe stvaranja preduvjeta za razvoj ruralnog turizma i turističkih seljačkih gospodarstava, rekla je Dijana Katica, predsjednica Uprave Hrvatskog farmera d.d., koji je sa Zadarskom županijom, organizirao skup ...

Izvor: H-Alter
 
Glavni cilj Deklaracije, čije su potpisivanje potaknuli Hrvatski farmer d.d., konzorcij Agroturizma i ruralnog turizma Istre 'Ruralis' te Klub članova 'Selo' jest potvrditi uvjerenje da se stalnim i zajedničkim radom na razvoju ruralnih područja ova vrsta turizma može podići na razinu ravnopravnog i kvalitetnog turističkog proizvoda, kaže Katica.
 
Deklaraciju su danas potpisali predstavnici devet županija, dvaju gradova, dviju općina te devet institucija, tvrtki i udruga, a svoje potpise najavile su, za sad, još četiri županije.
 
Već tradicionalni projekt 'Eko-etno Hrvatska 2008.' će i ove jeseni na Zagrebačkom velesajmu okupiti sve hrvatske županije, gradove i općine koje će predstaviti svoj kulturni identitet baštinu i tradicijske proizvode.

Who's Online

We have 303 guests and no members online