Jesenice: Ante Babić i Miro Mrkonjić prvi balotaši

Balotebalote u JesenicamaU organizaciji Boćarskog kluba "Jesenice", održan je tradicionalni turnir balotaša. Finalisti Ante Babić i Miro Mrkonjić pobijedili su ekipu Ante Čizmić i Ivo Grubiša sa 16:5 i 16:15. Treće i četvrto mjesto osvojile su ekipe "Nagibni vlak", Jesenice - Dugi Rat u sastavu Nedo Sekelez-Vuk iz Lovreća, koji je proglašen najboljim igračem turnira, Jakov Rudan i Branko Bliznac te ekipa iz Sitna Gornjeg u sastavu Mate Radelja i Rade Bratim. Pobjednicima su pripale novčane nagrade i pehar u trajno vlasništvo. Nagradu kao najstariji igrač, ujedno i kralj balota u Jesen cama, dobio je Dado Klarić, a sudio je Jakov Rudan. Na turniru je nastupilo čak sedamdesetak ekipa balotaša ...

REKREACIJOM KONTRA BRIŠKULA I KAFIĆA

Jesenički turnir u boćanju sve masovniji

U organizaciji Boćarskog kluba Jesenice, u nedjelju 25. siječnja 2009. godine u „Lipotici Jesenica“ završen je turnir  balota

Piše: Davor Grgat

Finalisti Ante Babić i Miro  Mrkonjić pobijedili su ekipu Ante Čizmić i Ivo Grubiša rezultatom 16-5 i 16-15.

balote u Jesenicama

Treće i četvrto mjesto osvojile su ekipe „Nagibni vlak“,  Jesenice - Dugi Rat u sastavu Nedo Sekelez – Vuk (iz Lovreća, proglašen najboljim igračem turnira), Jakov Rudan i Branko  Bliznac te ekipa iz Sitna Gornjeg u sastavu Mate Radelja i Rade Bratim.

Pobjednicima  turnira pripale su i novčane nagrade kao i pehar u trajno vlasništvo. Nagradu kao najstariji igrač, ujedno i kralj balota u Jesenicama dobio je Dado Klarić, a bez greške je sudio Jakov Rudan.

balote u Jesenicama


70-ekipa bacilo na balote

"Na turniru je nastupilo oko 70-ak ekipa iz Imotskoga, Sinja, Kaštela, Splita, Makarske.. a na pojedinim takmičenjima okupilo se više stotina gledatelja, a na finalnoj večeri preko 200 obožavatelja ovoga sporta za kojeg vlada veliko zanimanje…“ - rekao nam je Romeo Tomaš, predsjednik kluba.

Na kraju turnira prisutnima se obratio Dado Klarić – najstariji igrač jeseničkih turnira! Čestitao  je igračima te podijelio novčane nagrade i pehare pobjednicima.

balote u Jesenicama

- Pored velikog broja igrača i ljubitelja ovoga sporta u Jesenicama često imamo priliku vidjeti simpatizere iz udaljenijih mjesta Splitsko-dalmatinske županije..., kazano je na turniru.


Svak bi ija, niko kopa..

Premda su Jesenice prije pedesetak godina, zajedno sa zaseocima Zeljovići i Krug brojile i preko 2.000 stanovnika, danas u njima živi tek tridesetak osoba, i to uglavnom starije dobi.

balote u Jesenicama

Naglo napuštanje mjesta ispod planine, najintenzivnije se odrazilo šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća, kada su brojni mještani počeli graditi obiteljske kuče uz more i intenzivno se baviti turizmom.


Najsportskija općina

Danas na području od Bajnica do Dugoga Rata živi veliki broj mladeži (dobro je  poznato da je Općina Dugi Rat poznata kao  „najsportskija općina“ s brojnim sportskim i kulturnim udrugama, gdje je angažirano preko 600 mlađih osoba!), koji nažalost nemaju mogućnosti prave rekreacije i sličnog druženja. 

balote u Jesenicama

Upravo zbog toga došli smo na ideju koliko-toliko skrenuti pozornost mladima, da im pogotovo u ovo zimsko doba nije najidealnije visit po kafićima (kao da imaju puno raznovrsnijeg izbora) ili dimit cigarete ili nešto žešće, pa smo upravo iz tih razloga osnovali Boćarski klub „Jesenice“, kako bismo se sastajali barem dva-tri puta tjedno i to u starome selu Jesenice.

balote u JesenicamaPrije četiri godine osnovali smo ovu udrugu i po dosadašnjim pokazateljima postigli smo „pun pogodak“  – kazao je Romeo Tomaš, invalid Domovinskoga rata, predsjednik udruge, inače uz nekolicinu entuzijasta i glavni organizator ovog natjecanja. 


U veljači će se opet valjat i bombizavat

I na kraju treba napomenuti da je završetkom ovog turnira, već oglašen novi koji će startati  5. veljače, a kako se očekuje, nadmašit će mnoge dosadašnje!

Na slikama sa nalaze detalji s tek završenog boćarskog turnira u Jesenicama.

 

Povezani članci

Who's Online

We have 213 guests and no members online