Novi početak Hajduka

Skupština HajdukaOsnivačkom Skupštinom Športskoga dioničkog društva Hajduk u subotu je okončan proces preoblikovanja splitskoga kluba, čime je postao prvi privatizirani klub u Hrvatskoj. Mate Peroš istog je popodneva izabran za predsjednika Uprave, a gradonačelnik Ivan Kuret prvi je čovjek Nadzornog odbora. Preostala dva član UO-a su Luka Miličić i Fredi Fiorentini, a Kuretov će zamjenik biti Jako Andabak. Povijesni dan za Hajduk prošao je onako kako se i očekivalo, bez mnogo bitnih promjena i s vrlo brzo završenom procedurom na Skupštini, kojoj je nazočilo nešto manje od 400 dioničara ...

 Izvor: Vjesnik
 
Mate Peroš je potvrdio da je realni rok za početak rada nove Uprave 1. siječnja, ubrzo nakon toga Grad će dokapitalizirati klub, a uključit će se i vjerovnici koji su svoja potraživanja odlučili zamijeniti za dionice.
 
"Smatram da će nam trebati od tri do pet godina da ispunimo svoja očekivanja. Moramo se okrenuti vlastitoj omladinskoj školi i proizvodnji igrača, jer talenata sigurno ima" - istaknuo je Jako Andabaka.
 
Glavni tajnik Hrvatskoga nogometnog saveza Zorislav Srebrić najavio je kako će po ugledu na Hajduk, koji je u subotu utemeljenjem Skupštine dioničara napravio ključni korak prema konačnom preoblikovanju u dioničarsko društvo, postupiti i više drugih sportskih klubova u Hrvatskoj.

Povezani članci

Who's Online

We have 309 guests and no members online