Ivica Križanac (napokon) u kvadratičastom dresu

Ivica KrižanacIvica Križanac je natjecateljski debi za Hrvatsku dočekao sa 29 i pol godina na leđima, pokazavši odmah da će biti naš važni obrambeni adut, kako u ovom, tako vjerojatno i u sljedećem kvalifikacijskom ciklusu, za poljsko-ukrajinski Euro 2012. - Ne znam ostajem li do daljnjega u prvoj momčadi, o tome ja ne odlučujem. Meni je velika čast igrati za svoju državu i sretan sam zbog svakog nastupa - izjavio je Omišanin primajući čestitke na zaustavljanju i nadmudrivanju Andreja Ševčenka ...

Križanac: Imamo igru, ne moramo se bojati nikoga

Piše: Nikola Lipovac / Jutarnji List
Izvor: Jutarnji List

Ivica KrižanacKao što su Štimca i Bilića u stražnjoj liniji uspješno naslijedili prvo R. Kovač, a zatim i Šimunić, a Pršu u napadu bezbolno po rezultate reprezentacije zamijenio Eduardo, tako bi Roberta Kovača mogao Križanac. Dakako, potrebno je uigravanje sa Šimunićem i navikavanje na ostale suigrače iz stražnjeg i srednjeg reda.

- Ne znam ostajem li do daljnjega u prvoj momčadi, o tome ja ne odlučujem. Meni je velika čast igrati za svoju državu i sretan sam zbog svakog nastupa - izjavio je Križanac primajući čestitke na zaustavljanju i nadmudrivanju Andreja Ševčenka.

- Razmišljali smo o svojoj igri, ne o Ševčenku. Tako smo se i dogovorili, taj smo uvjet ispunili. Šteta što nismo realizirali one šanse, ući će valjda negdje drugdje...

O svojoj igri branič ruskog Zenita je rekao:

- Zadovoljan sam, jako. Znao sam da će sve oči biti uprte u mene. Drago mi je što sam pridonio ovom važnom bodu i što sam opravdao očekivanja, u prvom redu sebe, a zatim izbornika i hrvatske javnosti.

Emocije prvog nastupa za Hrvatsku proživio je, kaže, u kolovozu u Mariboru.

- Nisam osjećao neku posebnu tremu, imam mnogo jakih utakmica u nogama, a nije mi ni bilo teško snaći se uz ovakve majstore od suigrača. I Vedran, i Jole i Danijel bili su pravi, Niko i Ogi ispred nas također.

Križanac, vidljivo je to, gušta što je postao dio ove reprezentacije. Na izgubljeni ciklus ne želi se više osvrtati.

- Pustimo što je bilo, treba gledati u budućnost. Imamo igru, ne moramo se bojati nikoga. Ovaj je bod dobar jer su Ukrajinci izgubili dva, no ne bih još govorio da smo bliže drugom mjestu jer čeka nas i revanš na Wembleyju, a izgubit će valjda i Englezi u međuvremenu koji bod - nada se stasiti (187 cm) Omišanin.

Povezani članci

Who's Online

We have 224 guests and no members online