III HNL: Omiš - Uskok 1:1

nogomet u omišugoolNK OMIŠ – NK USKOK  1:1 (1:1). Ono zbog čega se ide na nogometne utakmice dogodilo se već u prvih 10 minuta. Gosti su poveli u 6. minuti. Dugi balun uhvatio je domaću obranu takoreći na spavanju. Najbolje se snašao Jure Guvo i Uskok je s(p)retno uz "pomoć" nekoga iz domaće obrane poveo. Svega par minuta poslije Omišani su izjednačili nakon odlične akcije veznog reda. Balun je došao do Ivana Šarića, nove dugoratske punte Omiša, koji je odlično proigrao Stipu Rogošića, a mladi i rastrčani napadač ju je vješto proslijedio u mrežu. Utakmica protječe u laganoj terenskoj inicijativi Omiša, ali bez izrazitijih prilika za promjenu rezultata. Bilježimo tek nekoliko uspjelih pokušaja proigravanja prema brzonogom ali i pomalo odsječenom Šariću, sve bez konkretnije završnice, te par neuspjelih udaraca na gol s distance, najčešće nakon prekida. Peković je iritirao "cijeđenjem" baluna pa je zamjenjen, a vrijedi uz domaći stoperski duo istaknuti i htjenje Ljube Petrića. Još da su mu ubacivanja u šesnaesterac danas bila točnija (šifra: "druga vratnica") ...


III HNL

Omiš. Stadion "Anđelko Marušić Ferata".
Gledatelja: 450

Sudac: Ante Jukić (Runovići) – 6,5


NK OMIŠ – NK USKOK  1:1 (1:1)

Strijelci: 1:0 Guć u 6 min., 1:1 Rogošić u 9 min

Najbolji igrač: Stipe Rogošić (Omiš)


Piše: Mladen Banović

Gosti s Klisa, čvrsti i kompaktni, ostavili su solidan dojam na terenu, a što se bližio kraj utakmice bivali su i opasniji. Stvorili su nekoliko poluprilika u kojima je samo posljednji pas bio loš, a priprijetili su preko Grbeše i iz slobodnjaka, no Baučić je bio dobro postavljen i siguran.

nogomet u omišuI taman kad su se solidno popunjene tribine, na kojima je među oko 450 okupljenih ljubitelja nogometa i poprilično navijača Uskoka, opet pomalo razočano pomirile sa podjelom bodova usljedilo je nekoliko uzbuđenja pred gostujućim vratima.

U samoj završnici Omiš je u jednoj minuti imao čak dvije vrlo izgledne prilike za slatku pobjedu. Šarić je odlično proigran izbjegao zaleđe i osvanuo sam samcat pred golmanom, no njegov udarac u posljednji je trenutak i to nogom obranio Marko Odža, sigurni čuvar mreže Uskoka.

Nakon kornera i gužve u petercu zatresla se i vratnica Uskoka, ali pogotka ni iz "odbijanca" nije bilo.
 

NK OMIŠ

Baučić (6,5), Nemčić (6), Petrić (6,5), Juričić (6),
Pivčević (6,5), Bašić (6), Pušić (6)  (od 58. Tomić 6,5), Hrstić (6,5), Šarić (6,5), Peković 6 (od 58. Tomaš 6.5), Rogošić 7 (od 79 Janković 6)

Trener: Branko Šušnjara


NK USKOK

Odža (7), Kotromanović (6), Topalušić (6,5), Parač (6,5), Pelivan (6,5), Bašić (6,5), Mihovilović (6), Boban (6,5), Guć (6,5), Grbeša (7), Guvo (7)

Trener: Siniša Turković

 

Povezani članci

Who's Online

We have 338 guests and no members online