Ratko Rudić: Jadranska je najjača vaterpolska liga na svijetu

Ratko RudićPrva godina je za nama, a ona je donijela potpunu afirmaciju Jadranske lige kao najjače vaterpolske lige na svijetu. Potvrda toga su rezultati njenih sudionika: čak šest klubova je igralo u Euroligi, tri od tih šest klubova su bili sudionicima Final Foura, a na kraju je klub iz lige, Primorac Kotor, osvojio naslov prvaka Europe. Sa svim tim pozitivnim stvarima, iako je bilo i određenih problemčića, dočekali smo početak druge sezone u kojoj, i prije njenog početka, valja istaknuti kako će Jadranska liga biti još jača. Jadranska liga kod nas zaslužuje veću medijsku pozornost. Žao mi je što se televizija nije više uključila u praćenje lige, ali svi uspjesi hrvatskog vaterpola ovog ljeta, činjenica kako smo po rezultatima svih selekcija najbolji na svijetu, snaga klubova, vjerujem, to će promijeniti na bolje jer ponovno ćemo imati super natjecanje, koje će biti itekako zanimljivo ...

VATERPOLO
 
Počela najjača vaterpolska liga na svijetu
 
 Piše: Ratko Rudić
 Izvor: Slobodna Dalmacija

 
Vratilo se nekoliko crnogorskih reprezentativaca iz Italije, tu je još jedna kvalitetna momčad – Catttaro iz Kotora, a mladi igrači, koji su dobili priliku igrati prošle sezone protiv najboljih, su napredovali.

Jadranska liga je najjača vaterpolo liga u svijetu

Gledajući iz kuta izbornika hrvatske reprezentacije očekujem povratak Jokovića, Muslima i Markovića, igrača koji su zbog ozljeda propustili reprezentativne akcije ove godine, a koji će svojim povratkom donijeti Jugu, odnosno Mladosti, kvalitetu više te će, nadam se, ta dva naša najbolja kluba voditi ravnopravnu borbu za vrh s klubovima iz Crne Gore.

Vaterpolisti Juga

Povezani članci

Who's Online

We have 202 guests and no members online