Vaterpolo: Prvak je ipak jači

vaterpoloVK KorenatVK DUPIN - VK KORENAT 14:11 (5:4,3:3,3:2,3:2). Odličnu utakmicu sinoć su u Tučepima odigrali vaterpolisti DUPINA i KORENTA iz Dugog Rata. Bila je to utakmica predzadnjeg kola ovogodišnje III HVL kojom je domaćin samo potvrdio prvo mjesto na tablici i naslov prvaka lige u skupini Split. Doista smo uživali u lijepim potezima vaterpolista obje ekipe, odličnim obranama (iznimno raspoložen bio je Hrvoje Armanda na vratima Korenta - obranio je i peterac!), proigravanjima (npr. kapetana Ivice Kaline za Stipu Kadića), neumornim strijelcima (Boris Popović utrpao je Korentu čak osam pogodaka), uzbudljivoj završnici utakmice seniora, uvjerljivom nastupu naših juniora (12:0!) , pa i lipoj spizi i dobrom vinu u mjesnom restoranu na samoj rivi prije utakmica, smještenom tik do najbolje opremljeno vaterpolo igralište u ligi... Druga "obala" u vidu pontona, semafor, razglas, puno iznimno korektnih i objektivnih navijača, lipe navijačice... Uistinu iznimno ugodan popodnevni izlet u Tučepe pamtili bi i kao odličan.. da nije bilo par sitnica i jednog čovjeka ...


VATERPOLO

Prvak je ipak jači

VK DUPIN - VK KORENAT 14:11 (5:4,3:3,3:2,3:2)


Marino Bilić


Piše: Mladen Banović

"Zločesti" čova je nažalost bio sudac ove utakmice, Petar Bartičević, a u tih par "sitnica" koje mi sinoć nisu baš sjele dobro ubrojio bih: (1) kriminalno izbacivanje najboljeg gostujućeg napadača Marina Bilića iz igre zbog tri prekršaja "učinjena" u manje od pet minuta igre u prvoj četvrtini; (2) prorijeđeni sastav u kojem je Korenat došao u Tučepe na utakmicu, u kojem je falilo nekoliko bitnih igrača ("zakon braća" Delaš, "Sarajevo Film Festival" Perica, "ćaća familije" Čapo, "???" Grzunov); (3) "brutality" prekršaj mladog Tonija Bilića nakon kojeg je malo zaiskrilo u Tučepljanskom bazenu, da bi se sve još brže smirilo.


Usprkos svim poteškoćama i sudačkom kriteriju oslabljeni dugoraćani su ovu prvenstvenu utakmicu odigrali iznimno, pa čak i iznenađujuće dobro.


vratarCijelu su utakmicu dugoraćani bili ravnopravni s domaćinom, vodili su na početku, da bi ostatak utakmice bili na gol, najviše dva zaostatka s domaćinom u čijim redovima se isticao Boris Popović, centar reprezentativnog kalibra, koji je usprkos odličnom Hrvoju Armandi na golu i u cjelini gledano solidnoj obrani Korenta, uspio u gostujući gol utrpati čak osam golova.

Tek u uzbudljivoj završnici, u kojoj je Korenat imao prilike za izjednačenje, nakon što su još dva igrača Korenta izašla iz igre zbog tri isključenja (od kojih je zadnje s pravom zamjene!), Dupini su zabili dva pogotka, prelomili utakmicu i postavili konačan rezultat od 14:11.

Osvrnimo se na igru dugoraćana koje je u nedostatku oba trenera, Zdravka Delaša (neodgodive obveze) i Slobodana Tomića (također je neodgodivo bio primoran ostati doma :-) s klupe vodio naša klupska "Katica za sve" Armando Terzić. Nažalost, naš Armando će u vaterpolskim analima ostati zapisan kao "Mister 0 %".

Armando Terzić
Mister 0%  :-))

No zato je Hrvoje Armanda sinoć bio iznimno raspoložen, skinuo je Saračev nasljednik među vratnicama brojne balune, čak obranio i peterac. Bravo Hrvoje! Dupla premija!

Odličan je bio i Boris Tomas koji je svojom mirnoćom i iskustvom povezivao prorijeđene redove Korenta, pogotovo u obrani, a stigao je čak i efektno zabiti. Još da je u tjelesnoj formi kao nekad... No dobro, znamo mi kako sunce i cure na plaži ispred Rivice znaju iscrpit čovjeka...

Dražen Kujačić je također bio raspoložen za nadigravanje. Tri pogotka, nekoliko ukradenih baluna, odlično plivanje... samo šteta što je nakon odličnog dojma i on zaradio tri isključenja, od kojih posljednje s pravom zamjene.

Stipe Kadić je nakon lošeg izdanja protiv Rogotina opet onaj "pravi", trenerov igrač od povjerenja u igralištu.

Boris Odak standardno je bio na visini zadatka. Odgovoran u igri, koristan, staložen u napadu, a zabio je i jedan lijep pogodak u pravo vrijeme.

Marino Bilić

Miljenko Vuko nije ostavio takav dojam. Vučko je opalio par brzopletih u napadu, raspištoljio se malo previše..

Marin Terzić je opet dobio svoju dionicu, kapetan Ivica "Silicon Soul" Kalina je opet zabio i već pomalo smjenjuje Marina s trona najboljeg ovogodišnjeg strijelca.

A Marino Bilić,.. naš Marino je isključen već u 5 minuti utakmice!
Čudan, doista čudan sučev kriterij izbačaja u prvoj četvrtini, pogotovo kod trećeg izbačaja, koji je rezultirao burnom verbalnom reakcijom temperamentnog Bilića.

vaterpoloA ako je Marino temperamentan kako onda opisati reakciju Tonija Bilića u četvrtoj četvrtini, udaranje protivničkog igrača i s pravom dosuđeni "brutality" faul i isključenje s pravom zamjene?

Neiskustvom? Mladošću? Nezrelošću u igri? Hmm.. vaterpolo jest grub sport u kojem se većina grubosti događa ispod vode, daleko od oka suca (koji ionako i odavno ima "pik" na Korenat), i njih treba znati pravodobno "amortizirati", no sportaši ni pod kojim okolnostima ne bi smjeli ovako nesportski reagirati prema protivniku.


Čestitam igračima obje ekipe na dobroj igri, a pobjedniku, ekipi "Dupina" iz Tučepa pobjedi i osvojenom prvom mjestu u III HVL, skupina "Split.
 

Marino Bilić


VK KORENAT Dugi Rat

Hrvoje ARMANDA, Miljenko VUKO, Marin TERZIĆ, Dražen KUJAČIĆ (3), Ivica KALINA (1), Boris ODAK (1), Stjepan KADIĆ (3), Marino BILIĆ, Boris TOMAS (2), Toni BILIĆ (1), Hrvoje NAZOR
Trener: Armando Terzić


VK DUPIN Tučepi

Milovan ČOVIĆ, Damir KUNJAŠIĆ, Marin ANDRIJAŠEVIĆ, Vihor PUŠKARIĆ, Mario MARINOVIĆ, Stipe KOSTANIĆ (1), Boris POPOVIĆ (8), Mihovil MARINOVIĆ (3), Mateo ANDRIJAŠEVIĆ (1), Nikša VARENINA, Ante VUČKO, Toni LALIĆ (1), Mijo GRBAVAC, Marko ČOVRILO
Trener: Matko Kostanić


Korenat

Povezani članci

Who's Online

We have 208 guests and no members online