Hoće li i ove godine omiški plivački maraton proći bez dugoraćana?

Plivački maratonEto konačno nam dolazi ljeto! Sezona kupanja, sunčanja i mnogih drugih lijepih aktivnosti vezanih uz more... A jedna od aktivnosti vezana uz more, osim sinjavanja domaćih i srednjoeuropskih sirena, jest i plivanje! A meni je posebno zanimljivo daljinsko plivanje. Ove godine će se u Omišu održati 14. po redu Omiški plivački maraton. Zapravo 15. jer maraton održan 1993. nije bio u kalendaru Hrvatskog plivačkog saveza, a te '93 to je bio jedini maraton u kojem se nisu natjecali profesionalni plivači. Od 1994. Omiški plivački maraton dobiva kategoriju "Otvorenog prvenstva Dalmacije u daljinskom plivanju". Dužina staze iznosi 8 km, a osim ovog službenog održava se i mali, vrlo popularni tzv. rekreacijski maraton dužine 2 km u kojem plivaju svi, od 7 pa doslovno do 77 godina ...

Piše: Dražen Babić

Ove godine plivački se maraton održava nešto ranije nego prošlih godina, već u subotu 21. srpnja.

Omiški Plivački maraton

Hoće li i ove godine - kao i obično - maraton proći bez ijednog predstavnika iz Dugog Rata?

Vaterpolisti Korenta u pohodu na trofejeZa jednu primorsku sredinu gdje je sport prilično razvijen, nevjerovatan je podatak da na velikom plivačkom maratonu (a plivanje je uz atletiku bazičan sport!) do sada nije nastupio niti jedan predstavnik Dugog Rata osim moje malenkosti (i to baš te 1993. godine! Na cilj sam tada došao kao 12., hvala na pitanju ;-), a 1996. kao 30-ti)!

Siguran sam da u našem mistu ima dosta perspektivnih i mladih momaka koji bi bez većih problema mogli otplivat veliki maraton. Samo triba, kao i uvijek imati malo volje... Ili nekog da malo pokrene cijelu stvar.

Posebno kad su u pitanju momci iz VK Korenat!

Dragan Sarač, golman vaterpolo kluba KORENAT

VK Korenat

VK Korenat

Boris Tomas

Povezani članci

Who's Online

We have 931 guests and no members online