Drago Vojnović brani boje Hrvatske na EP u Norveškoj

Drago Vojnović, hrvatski reprezentativac u rukometu na pijeskuDrago Vojnović, hrvatski reprezentativac u rukometu na pijeskuOvog tjedna u norveškom gradiću Larviku odigrat će se Europsko prvenstvo u rukometu na pijesku za muškarce  i djevojke. Hrvatske selekcije, u ponešto izmjenjenom sastavu dolaze braniti zlato i srebro osvojeno na prošlom europskom prvenstvu (koje se održalo 2007. u Misanu - Italija). Za nas dugoraćane najvažnija vijest je da naš Dućanin Drago Vojnović Slina debitira u hrvatskoj reprezentaciji! Sretno zmaju! ...

RUKOMET NA PIJESKU

Drago Vojnović brani boje Hrvatske  

Na ovom linku možete pogledat kako Slinki razbija Španjolce! -  http://webtv.tv2.no/webtv/?progId=324367

Piše: Mladen Parađik / AKRP Zagreb

Jučer je u popodnevnim satima hrvatska reprezentacija rukometa na pijesku sletila u zračnu luku udaljenu 30-ak km od glavnog norveškog grada, nakon čega se uputila na mjesto odigravanja prvenstva - grad Larvik

Drago i Stjepko

Inače, Larvik je gradić od 25 000 stanovnika ima jaku rukometnu tradiciju te je jedan od najboljih europskih rukometnih ženskih klubova upravo iz ovog područja (Larvik - sudionik lige prvakinja proteklih godina nap. aut.). To je zasigurno bio jedan od glavnih razloga pri dodjeljivanju domaćinstva.

Sam dolazak u Norvešku protekao je bez većih problema, no izgleda da će jedan od najvećih poteškoća predstavljati vrijeme u Norveškoj. Naime, iako je sada ljeto, temperature u ovom području Norveške ne prelaze 20 stupnjeva, tako da će vrijeme imati i bitnu ulogu u ostvarivanju povoljnog rezultata.

Na ovom natjecanju hrvatsku selekciju predstavljat će slijedeći igrači:

Bumbak, Horvat (RK Dubrava), Šandrk, Biuklić (Sandstorm), Pavelić (KRP Bj), Vojnović (KRP Dugi Rat) Malbašić, Jurić, Paradžik (Detono Zagreb) Rokavec (KRP Let cepelin).

Izbornik: Siniša Ostoić.


Mala izmjena u odnosu na prijašnje akcije je izostavljanje jednog od najboljih svjetskih pivota u rukometu na pijesku - Andre  Vladušića (KRP Let Cepelin) s popisa putnika (ozljeda ramena) te svestranog igrača Černetića umjesto kojih su se na popisu našli pivoti Malbašić i Dućanin Vojnović.

Drago Vojnović, hrvatski reprezentativac

"Oduševljen sam pozivom u izabranu vrstu rukometa na pijesku te se nadam da ću dostojno iskoristiti pruženu priliku koju mi je ukazao izbornik Ostoić- rekao je novopečeni pivot najbolje hrvatke selekcije i Kluba rukometa na pijesku Dugi Rat - Drago Vojnović. 
 

Što se tiče djevojaka, one također jurišaju novi naslov u pomalo izmjenjenom sastavu.

rukometašice na pijesku

Braniteljice naslova i aktualne europske prvakinje nastupit će u slijedećem sastavu:

Bazzeo, Jug, Vidović Ž., Lovrić,  Grebenar, Šamarinec, Bukovina, Vidović J. (sve Trešnja klub), Botica (Kamo sutra) te  Tomašić (Detono Zagreb).

Izbornica: Matea Brezić.

Ne preostaje nam ništa drugo nego zaželjeti našim selekcijama što bolje rezultate te da pokušaju ponoviti uspjeh postignut na prošlom europskom prvenstvu.

I za kraj samo treba napomenuti da će sve utakmice s prvog terena biti prenošene putem internet live streaminga te putem lokalnih televizijskih kuća.

Internet streaming, kao i sve ostale podatke vezane za europsko prvenstvo, možete pronaći na stranici www.handball.no.

 

Drago Vojnović
A što li će tek biti kad u repki uz zmaja Dragu zaigra i Air Zele ...

Air Zele


Ponosni tata Boško, rukometaš u penzij ...
Ponosni tata Boško i sam svojedobno mladi reprezentativac, danas rukometaš u penziji ...

Povezani članci

Who's Online

We have 297 guests and one member online

  • admin