Nema besplatnog ručka, a kamoli večere

Bush i SanaderDa Vas Stipe i Ivo i gospoda iz USA ambasade pozovu na kavu i večeru s Georgeom W. Bushom, koji danas stiže u Hrvatsku, da li bi ste se odazvali? Skoro svi koji su dobili poziv večeras će blagovati u društvu najmoćnijeg čovjeka svijeta. Skoro svi. Elita, viđeniji HDZ-ovci, gradonačelnici... A da li biste i Vi? Evo, gledam sinoć na TV drniškog gradonačelnika Dželaliju kako ponosno nosi Bushu košaru s plodovima Dalmatinske zagore, pa mi pada na pamet što bi Georgeu i Lauri mogli ponijeti naš poteštat Roglić i susjed mu Škaričić... Naš dvojac zasigurno bi donio u metropolu poljički soparnik s nekog komina iz Gata ili Doca, pa baren litru Slavinog maslinovog ulja, friškog šampjerića ulovljenog ispred Duća, fritule tete Matije, Žarkove inćune, Rakine palačinke, demejanu vina iz Kuće sretnog čovika ...

Piše: Mladen Banović

Šalu na stranu, nervira li Vas ovo čuveno hrvatsko ulizivanje, sva ova medijska strka i gungula, najgorem američkom predsedniku u povijesti, čovjeku koji je prevarom došao na vlast, na kojoj je umjesto "demokracije" i boljitka Amerike i svojih sunarodnjaka, štitio samo interese američkog naftaško-vojnog establishmenta...

Bush i Sanader

Mene sve to pomalo nervira. No nije da me nešto puno dira.

Da pojasnim, svaka čast Americi i prijateljskom američkom narodu na njihovoj podršci Hrvatskoj, kako u teškim ratnim vremenima tako i sada, te podršci hrvatskom društvu i gospodarstvu kroz brojne suradnjem, inicijative, donacije, projekte.

Ma svaka čast i besplatnoj večeri (vidi naslov!), na spizu i žene sam uvijek slab, no mene bi agenti SIS-a i/ili Secret Servicea morali puškom tjerati da se "poklonim" Bushu i njegovoj politici.

Siguran sam da bi mi bolje prijala spiza s Kadića komina i veća mi je čast poziv na druženje uz mezu na dućkoj hacijendi našeg Slobe Tomića.

Spiza

Povezani članci

Who's Online

We have 279 guests and no members online