Ivo Josipović novi hrvatski predsjednik

Ivo Josipovićgrb rhIvo Josipović izabran je u drugom krugu izbora za novog hrvatskog predsjednika s osvojenih 60,29% glasova, pokazuju prvi nepotpuni službeni rezultati koje je Državno izborno povjerenstvo (DIP) objavilo odmah iza ponoći. Josipovićev protukandidat, Milan Bandić osvojio je 39,71% glasova. U drugom krugu izbora glasovalo je 2,251.730 birača, odnosno 50,28%. Važećih listića je 98,64%. Ivo Josipović pobjedu je odnio u svim županijama osim u ličko-senjskoj i inozemstvu. Četiri dalmatinske županije također su glasovale za Ivu Josipovića, a Milan Bandić je najviše glasova dobio u Splitskoj-dalmatinskoj, čak 48,88 posto, što je nakon Ličko-senjske drugi najbolji rezultat poraženog kandidata koji je u Općini Dugi Rat uspio i pobjediti s šest glasova prednosti... - Pobjeda nije samo moja, to je pobjeda svih poštenih ljudi bez obzira jesu li glasali za mene ili mog protukandidata. Svaki građanin ove zemlje je pobjednik, jer svi želimo bolju i pravedniju Hrvatsku – istaknuo je treći hrvatski predsjednik Ivo Josipović u obraćanju javnosti nakon izborne pobjede ...


OPET SE SKANDIRA.. IVO!, IVO!


Izvori: DIP, Slobodna Dalmacija, Nova TV


Birači su do sada pet puta birali predsjednika RH, po dva puta izabrali su Franju Tuđmana (1992. i 1997.), te Stjepana Mesića (2000. i 2005.).

Sretno, gospodine Josipoviću!

Trebati će Vam, naravno, i sreća (eh simbolike.. treća sreća?), osim ako na Pantovčaku ne budete samo zaljevali fikus ili pak samo putovali od nemila do netraga po planetu..


Ivo Josipović

Povezani članci

Who's Online

We have 232 guests and no members online