Omiš: Žene na tragu mira

Omiš je bio domaćin trodnevne konferencije Ekumenske inicijative žena (EIŽ) pod nazivom „Žene na tragu mira“. Mirovne aktivistice s našeg područja, te čitave jugoistočne Europe, ali i udaljenih Libanona i Palestine sastale su se kako bi razmijenile svoja iskustva i našle nova rješenja vezena uz međureligijski dijalog među narodima različitih etničkih skupina. To su žene koje su uglavnom na područjima s kojih dolaze doživjele raznorazna ratna kako i poratna iskustva, te su se sada angažirale kao mirovne aktivistice koje kroz različite udruge pružaju uglavnom psihološku pomoć ženama ...


 Piše: Nikolina Tomasović / Slobodna Dalmacija
 Izvor: Slobodna Dalmacija


Kao uvod u događanje održan je skup teologinja islamske, katoličke, pravoslavne i protestantske vjere iz Hrvatske, Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Brojni su primjeri razmjene suradnje u izgradnji mira i pomirenja u ovoj regiji. „Ekumenska inicijativa žena" vjeruje da se ta suradnja zahvaljujući bogatom iskustvu različitih zajednica još može unaprijediti, te da će ova konferencija pružiti sudionicama dragocjenu priliku za neposredni kontakt i bolje upoznavanje s različitim modelima.

Povezani članci

Who's Online

We have 258 guests and no members online