Prva zajednička promocija hrvatskih brodica

Manifestacija "Dani hrvatske male brodogradnje" održat će se od 16. do 19. travnja u marini podstranskog hotela Le Meridien Lav, a na njoj će biti zastupljena 24 proizvođača iz cijele Hrvatske i biti izloženo 40-tak plovila te brodooprema isključivo domaće proizvodnje. "Želimo pokazati što Hrvati proizvode u svojim malim brodograđevnim pogonima, kakav je trend njihove proizvodnje, s kakvim se poteškoćama suočavaju i u kojem se pravcu kreće moderna hrvatska brodogradnja", kažu organizatori koji su se potrudili i organizirati probne vožnje plovilima za potencijalne kupce, a na okruglim će se stolovima raspravljati o mogućnostima unapređenja hrvatske moderne brodogradnje, kao i mogućnostima pristupa europskim fondovima za razvoj male brodogradnje. Povirite, ulaz je slobodan ...

Dani hrvatske male brodogradnje

Izvori: Vjesnik, Hina

 

Predstavnik organizatora, ravnatelj tvrtke Libor Damir Skelin, ističe kako to nije klasičan sajam, nego mjesto druženja, okupljanja i razmjene mišljenja svih koji žele unapređivati hrvatsku brodogradnju.

Dani hrvatske male brodogradnje

"Želimo pokazati što Hrvati proizvode u svojim malim brodograđevnim pogonima, kakav je trend njihove proizvodnje, s kakvim se poteškoćama suočavaju i u kojem se pravcu kreće moderna hrvatska brodogradnja", kazao je na konferenciji za novinare u hotelu Le Meridien Lav začetnik zamisli o organiziranju manifestacije Branimir Matijaca.

Ističe kako je nužno da domaći mali brodograditelji u jednom reprezentativnom prostoru imaju svoju manifestaciju, jer se njihovi proizvodi nedovoljno primjećuju na sajmovima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Na upit kako to da će od 80-ak domaćih malih brodograditelja na manifestaciji izlagati njih nešto više od 20, Matijaca je objasnio kako većina njih nema serijsku proizvodnju nego nova plovila proizvode po narudžbi i odmah ih isporučuju.

Povezani članci

Who's Online

We have 151 guests and no members online