Uložimo u obrazovanje!

Hrvatska neće izaći iz recesije ako ne izgradi sustav u kojem će povećati domaću proizvodnju, zaštititi okoliš i ulagati u obrazovanje za buduće tehnologije, ustvrdio je SDP-ov zastupnik Ljubo Jurčić na javnoj tribini Savjeta za zaštitu okoliša SDP-a "Zaštita okoliša u uvjetima recesije". Potezi američkog predsjednika Baracka Obame i britanskog premijera Gordona Browna pokazuju kako su ti svjetski čelnici svjesni da starim tehnologijama, starom energijom, starom organizacijom i starim ideologijama nećemo moći izaći iz krize. Jurčić je naveo da Hrvatska ima i "vlastitu krizu" pa hrvatska Vlada ne može poticati potrošnju u situaciji kad 70 posto proizvoda uvozimo. Zbog toga bi država najprije trebala oživiti domaću proizvodnju pa potom poticati potrošnju, ali pritom strogo pratiti kriterije održivosti ...

 LJUBO JURČIĆ NA TRIBINI O KRAJU INDUSTRIJSKE CIVILIZACIJE
 
 Uložimo u obrazovanje
 
 Izvor: HINA
 
Jurčić je svjetsku recesiju ocijenio najvećom krizom industrijske civilizacije, puno većom od one 1930-ih godina, pa i početkom kraja industrijske civilizacije.

Ljubo Jurčić

"Potezi američkog predsjednika Baracka Obame i britanskog premijera Gordona Browna pokazuju kako su ti svjetski čelnici svjesni da starim tehnologijama, starom energijom, starom organizacijom i starim ideologijama nećemo moći izaći iz krize", kazao je Jurčić.
 
Naveo je da Hrvatska ima i "vlastitu krizu" pa hrvatska Vlada ne može poticati potrošnju u situaciji kad 70 posto proizvoda uvozimo. Zbog toga bi država najprije trebala oživiti domaću proizvodnju pa potom poticati potrošnju, ali pritom strogo pratiti kriterije održivosti, kazao je Jurčić i naveo njemački primjer, gdje ulažu milijarde eura u nove tehnologije za toplinsku izolaciju zgrada tzv. pasivne odnosno nisko energetske kuće, i tako s jedne strane potiču zapošljavanje, a s druge strane štede energiju.
 
Predsjednica Savjeta za zaštitu okoliša Mirela Holy ustvrdila je da okoliš u uvjetima recesije "može izgubiti".

Povezani članci

Who's Online

We have 188 guests and no members online